Bestrijden mismatches bij toepassing zakelijkheidsbeginsel

21 september 2021
Artikel

In het Belastingplan 2022 heeft het kabinet een wetsvoorstel opgenomen om mismatches bij toepassing van het zakelijkheidsbeginsel te voorkomen.

Portretfoto van Daniel van Meijgaarden
Neem contact op met:
Daniël van Meijgaarden Senior belastingadviseur
Mensen in gesprek aan tafel

Mismatches voorkomen

Op grond van het ‘at arm’s length-beginsel’ moet binnen een concern bij onderlinge transacties sprake zijn van zakelijk handelen. Problemen ontstaan doordat andere landen dit beginsel niet toepassen, waardoor er in internationale situaties verschillen (mismatches) kunnen ontstaan.

In een afzonderlijk wetsvoorstel zijn maatregelen opgenomen die per 1 januari 2022 in werking treden. Doel hiervan is deze mismatches te voorkomen. Meer informatie over het plan om mismatches te voorkomen, vindt u in het artikel 'Dit zijn de belangrijkste wijzigingen op internationaal gebied'.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de bestrijding van mis matches bij toepassing zakelijkheidsbeginsel? Onze belastingadviseurs helpen u graag. Neem contact op met Daniël van Meijgaarden, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 0165-531348 of stuur Daniël een e-mail.

Bekijk alle fiscale wijzigingen uit het Belastingplan 2022

Wilt u meer weten over de bestrijding van mismatches bij toepassing zakelijkheidsbeginsel? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Daniël
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan