Boetes niet naleven Arbowet

20 mei 2021

De boetes voor het niet naleven van de Arbowet zijn flink gestegen. Ook kan de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) direct boetes opleggen aan bedrijven die niet beschikken over de wettelijk verplichte risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) met plan van aanpak. 

Portretfoto Inge Titulaer
Neem contact op met:
Inge Titulaer Jurist arbeidsrecht
Boetes niet naleven Arbowet

Stijging boete niet naleven Arbowet

Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dat bedrijven beter hun best doen om de Arbowet na te leven. Dit houdt ook in dat er een deugdelijke RI&E is met plan van aanpak. De boete voor het ontbreken hiervan is dan ook maximaal € 4.500. Voor het ontbreken van het plan van aanpak ligt de boete op maximaal € 3.000. 

Buiten de verhoging van de boetes, moeten werkgevers- en werknemersorganisaties van het ministerie van SZW hun achterban wijzen op het belang van de RI&E en het plan van aanpak. Ook moeten (kleine) bedrijven meer voorlichting krijgen over de uitvoering van een RI&E.

Meer weten over de Arbowet?

Wilt u meer weten over de Arbowet of het opstellen van een risico-inventarisatie en -evaluatie? Neem dan contact op met Inge Titulaer, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 013-4647180 of stuur Inge een e-mail.

Wilt u meer weten over de Arbowet? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Inge