Werkkostenregeling en de zomerbarbecue

1 juni 2019

De vakantieperiode is aangebroken. Misschien organiseert u jaarlijks voor de vakantie een barbecue voor uw medewerkers. Houd dan ook dit jaar rekening met de fiscale regels van de werkkostenregeling (WKR).

 

Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Geschreven door:
Ronald van Leeuwen Senior belastingadviseur
Zomerbarbecue voor collega's

Om deze barbecue vrijwel belastingvrij te kunnen organiseren, moet de barbecue op uw eigen terrein plaatsvinden. Ook moet u voor deze locatie Arbo-verantwoordelijk zijn. De consumpties zijn dan volledig onbelast. U hoeft dan alleen voor de maaltijd € 3,35 (2019) tot het loon van de medewerker rekenen of in de vrije ruimte van de werkkostenregeling onder te brengen.

Voor de WKR is het dus van belang dat de barbecue plaatsvindt op de werkplek. Hiervan is ook sprake als medewerkers van een van uw andere vestigingen deelnemen aan de barbecue. Past u de concernregeling toe, dan is er ook sprake van een werkplek als een medewerker van een andere werkgever (bijvoorbeeld dochtervennootschap) deelneemt aan uw barbecue.

Heeft u geen eigen terrein of organiseert u de barbecue liever buiten kantoor? Dan is de barbecue volledig fiscaal belast onder de werkkostenregeling. De kosten daarvan kunt u als loon toewijzen aan de vrije ruimte. 
 

 

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Senior belastingadviseur
Bel
013-4647268
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan