Werkkostenregeling en de zomerbarbecue

18 april 2022

De vakantieperiode is aangebroken. Misschien organiseert u ook dit jaar een zomerbarbecue voor uw medewerkers. Houd ook dit jaar rekening met de fiscale regels van de werkkostenregeling (WKR).

 

Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Neem contact op met:
Ronald van Leeuwen Senior belastingadviseur en specialist loonheffingen
Zomerbarbecue voor collega's

Een barbecue op eigen terrein

Om deze barbecue vrijwel belastingvrij te kunnen organiseren, moet de barbecue op uw eigen terrein plaatsvinden. Ook moet u voor deze locatie Arbo-verantwoordelijk zijn. De consumpties zijn dan volledig onbelast. U hoeft dan alleen voor de maaltijd € 3,35 (2022) tot het loon van de medewerker rekenen of in de vrije ruimte van de werkkostenregeling onder te brengen.

Hoe zit het met de concernregeling?

Voor de werkkostenregeling (WKR) is het dus van belang dat de barbecue plaatsvindt op de werkplek. Hiervan is ook sprake als medewerkers van een van uw andere vestigingen deelnemen aan de barbecue. Past u de concernregeling toe, dan is er ook sprake van een werkplek als een medewerker van een andere werkgever (bijvoorbeeld dochtervennootschap) deelneemt aan uw barbecue.

Heeft u geen eigen terrein of organiseert u de barbecue liever buiten kantoor? Dan is de barbecue volledig fiscaal belast onder de werkkostenregeling. De kosten daarvan kunt u als loon toewijzen aan de vrije ruimte. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling of over onze fiscale dienstverlening? Neem contact op met Ronald van Leeuwen, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 013-4647268 of stuur Ronald een e-mail.

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Senior belastingadviseur en specialist loonheffingen
Downloaden whitepaper 10 tips over de werkkostenregeling

10 tips voor een goede implementatie van de werkkostenregeling

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan