Verplichte registratie voertuigen en chauffeurs

12 mei 2022

NIWO stelde op 11 mei het voertuigregister voor vergunninghouders open. Alle Nederlandse transportbedrijven met een Eurovergunning kunnen hun voertuigen en chauffeurs hierin registreren. 

Portretfoto van Wendy Bekker
Neem contact op met:
Wendy Bekker Senior accountant
Verplichte registratie voertuigen en chauffeurs

Tegenover elk vergunningsbewijs moet een voertuig staan en er gelden strenge eisen voor het aantonen hiervan. Doel van de nieuwe, strengere regels, is het voorkomen van fraude. Ook het aantal chauffeurs moet geregistreerd worden en passen bij het aantal voertuigen.

Registreren voertuigen en chauffeurs

Het voertuigregister is onderdeel van het ondernemersloket van de NIWO. U moet zelf de kentekens invullen in het systeem. Ook geeft u daarbij aan of u over deze voertuigen beschikt via lease, huur of koop. U vult ook het aantal werknemers en het aantal chauffeurs in. Om toegang te krijgen tot het ondernemersloket en het voertuigregister, moet u inloggen met eHerkenning (niveau 3).

Meer informatie of advies

Wilt u meer weten over de nieuwe regels of heeft u vragen over het registreren van uw gegevens? Neem contact op met Wendy Bekker, senior accountant, via telefoonnummer 024-6485807 of stuur Wendy een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Wendy
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu