Vaste reiskostenvergoeding onbelast doorbetalen tot 1 juli 2021

25 maart 2021

Als werkgever kunt u in elk geval tot 1 juli 2021 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen aan uw werknemers onbelast blijven doorbetalen. Het kabinet heeft besloten deze maatregel (nogmaals) tijdelijk te verlengen. Waar moet u op letten?

Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Neem contact op met:
Ronald van Leeuwen Senior belastingadviseur
Vaste reiskostenvergoeding onbelast doorbetalen tot 1 juli 2021

Voorwaarde onbelast doorbetalen vaste reiskostenvergoeding

Eerder gaf het kabinet al goedkeuring voor het onbelast doorbetalen van de vaste reiskostenvergoeding. Ook als uw werknemers geen of minder reiskosten hebben. Deze goedkeuring was al verlengd tot 1 april 2021. In verband met de aanhoudende coronacrisis heeft het kabinet besloten de goedkeuring nogmaals te verlengen tot in elk geval 1 juli 2021. Voorwaarde is wel dat het vaste kostenvergoedingen betreft, die al werden toegekend op 12 maart 2020. De goedkeuring geldt dus niet voor werknemers die na 12 maart 2020 bij u in dienst zijn getreden. De goedkeuring geldt evenmin als er sprake is van gewijzigde omstandigheden na 12 maart 2020, bijvoorbeeld door een verhuizing of contractuitbreiding.

Nu de maatregelen in verband met de coronacrisis voortduren, is het niet uitgesloten dat de goedkeuring nogmaals wordt verlengd. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Wilt u meer weten over de fiscale en juridische aspecten rondom thuiswerken, thuiswerkvergoeding en kostenvergoedingen? Bekijk dan alle artikelen over thuiswerken en kostenvergoedingen. 

Meer weten?

Voorkom vervelende verrassingen en laat u goed adviseren. Onze fiscale adviseurs volgen de ontwikkelingen rondom kostenvergoedingen en thuiswerken op de voet. Neem contact op met Ronald van Leeuwen, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 013-4647268 of stuur Ronald een e-mail

Wilt u meer weten over reiskostenvergoeding? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan