Vanggewassen Ecologische aandachtsgebied 2018

19 april 2018

In de Gecombineerde opgave 2018 geeft u aan welke percelen u op 15 mei in gebruik heeft en welke u daarvan wilt gebruiken voor vanggewassen Ecologisch aandachtsgebied (EA). Wijkt de daadwerkelijke invulling af van wat u in de opgave heeft doorgegeven? Dan adviseren wij u om deze wijzigingen vóór 15 oktober 2018 aan RVO.nl door te geven.

Portretfoto van Wim Dirks
Geschreven door:
Wim Dirks Agrarisch bedrijfsadviseur
Adviseur helpt klant met gecombineerde opgave

Voorwaarden doorgeven wijzigingen

Wijzigingen in de teelt van vanggewassen kunt u tot en met 15 oktober doorgeven aan RVO.nl. Voor deze wijzigingen wordt geen korting opgelegd, mits aan drie voorwaarden wordt voldaan:
1. De teelt van vanggewassen wordt verplaatst naar andere al opgegeven percelen en/of het soort vanggewas wijzigt.
2. Het tekort aan opgegeven EA wordt niet gecompenseerd door alsnog een grotere oppervlakte vanggewassen te gaan telen.
3. De wijziging is uiterlijk op de dag van inzaai van het vanggewas doorgegeven.

Als u meer hectare voor vanggewassen EA heeft opgegeven dan u uiteindelijk inzaait, bent u niet verplicht om door te geven welke percelen u wel heeft ingezaaid, mits u aan de 5% EA-verplichting blijft voldoen. Als de ingangsdatum van het vanggewas aangepast moet worden, mag u dit wel doorgeven in de Gecombineerde opgave.

Wijziging zaaidatum en oogstdatum

Als u eerder zaait of oogst dan vermeld in de Gecombineerde opgave, dan meldt u de werkelijke inzaaidatum uiterlijk op de dag van inzaai. De 8-wekenperiode voor de instandhoudingstermijn en de onthouding van de gewasbeschermingsmiddelen gaat dan in op de nieuw opgegeven datum. Zaait u later dan de datum die u heeft vermeld in de Gecombineerde opgave? Dan moet u dat uiterlijk op de oorspronkelijke zaaidatum melden. De 8-wekentermijn start op de nieuwe zaaidatum. In andere gevallen start de 8-wekenperiode op de melddatum. De uiterste inzaaidatum voor vanggewassen EA is 15 oktober 2018.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Wim
Portretfoto van Wim Dirks
Agrarisch bedrijfsadviseur
Bel
040-2942773
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan