Uitstel betaling pensioenpremie horeca verlengd

20 oktober 2020

Als ondernemer in de horecasector wordt u hard getroffen door de coronacrisis. Diverse steunmaatregelen moeten voor verlichting zorgen. Ook Pensioenfonds Horeca & Catering draagt hieraan bij. U krijgt 30 dagen extra tijd om pensioenpremie te betalen. 

Portretfoto van Ritchie Bosma
Neem contact op met:
Ritchie Bosma Payroll professional consultant
personeel maakt koffie

30 dagen extra tijd pensioenpremie

Door het wegvallen van uw omzet kan het lastig zijn om uw pensioenpremie op tijd te voldoen. Eerder kreeg u al 30 dagen extra tijd om uw premie te betalen. Die maatregel is nu verlengd tot het einde van het jaar.

Wat betekent dit voor u?

De maatregel van het Pensioenfonds zorgt ervoor dat uw nota’s een maand later worden geïncasseerd. De nota van september wordt dus op 31 oktober geïncasseerd in plaats van 30 september, etc. 

Betaalt u via automatische incasso en kunt u de pensioenpremie niet betalen? Dat kunt u contact opnemen met uw bank en het bedrag laten storneren. Dit storneren kan twee keer zonder dat hier een boete op volgt.

Voorbeeld nota maart
 

Wat Datum Incasso Storneren
Nota 11 maart 30 april ja
Betalingsherinnering Rond 15 mei  1 juni Geen boete
Betalingsherinnering Rond 15 juni 1  juli Geen boete
Aanmaning Rond 15 juli 1 aug 5%
Ingebrekestelling Rond 15 aug 1 sep 5%
Heeft u uw nota van maart vóór 1 september nog niet betaald? Dan wordt de factuur ter incasso aangeboden met extra incassokosten.

 

We staan voor u klaar

We hopen dat de maatregel van het Pensioenfonds voor steun en verlichting zorgt in deze ongekend lastige tijden. Heeft u vragen over het betalen van uw pensioenpremie? Of heeft u andere vragen over ondernemen tijdens de coronacrisis? Onze experts staan voor u klaar. Neem contact op met Ritchie Bosma via telefoonnummer 0115-677651 of stuur Ritchie een e-mail.

Wilt u meer weten over uitstel van betaling pensioenpremies? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ritchie
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan