Uitstel afronding pensioen in eigen beheer

21 november 2016

U krijgt als directeur-grootaandeelhouder (dga) drie maanden langer de tijd om verdere opbouw van uw pensioen in eigen beheer stop te zetten en overige fiscale pensioenmaatregelen te nemen. U heeft nu tot 1 april 2017 de tijd om het stopzetten van de pensioenopbouw in uw eigen bv verder te regelen. 

Portretfoto van Koen Jansen
Geschreven door:
Koen Jansen Senior belastingadviseur
Hand met aktetas

Dit staat  in de nota van wijziging bij het wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen van staatssecretaris Wiebes van Financiën. Hij komt hiermee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer, die vond dat u als dga anders te weinig tijd had om uw pensioenzaken goed te regelen. Bij beleidsbesluit zal spoedig een nadere uitwerking plaatsvinden.

Er zijn alternatieven voor uw pensioen in eigen beheer, waaronder de mogelijkheid tot afkoop en omzetting van uw pensioen in eigen beheer in een zogenaamde oudedagsverplichting. Het is voor u als dga dus raadzaam om uw fiscale pensioenpositie te optimaliseren. De pensioensadviseurs van ABAB kunnen u hierin adviseren. 

Wilt u meer weten over het pensioen in eigen beheer? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Koen
Portretfoto van Koen Jansen
Senior belastingadviseur
Bel
0165-531316
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan