Toch recht op btw-aftrek onderwijsdiensten met beroep op btw-richtlijn?

Het verstrekken van onderwijs is onder voorwaarden vrijgesteld van btw. In dat geval bestaat er ook geen recht op aftrek van btw. De btw op kosten en investeringen vormt dan een kostenpost. Is de omzet relatief laag ten opzichte van de kosten, dan zou het voordeliger zijn om de vrijstelling niet toe te passen. 

 

Portretfoto van Jason Vollering
Geschreven door:
Jason Vollering Senior belastingadviseur
Berekening maken btw-richtlijn

Toepassing van de vrijstelling is helaas geen keuze, maar een verplichting. Schrijft de nationale wet een vrijstelling voor, maar de Europese btw-richtlijn niet? Ga dan na of een beroep op de btw-richtlijn om toch btw terug te vragen, voordeel voor u oplevert.

Zowel de nationale wet als de btw-richtlijn bepalen dat onderwijs aan jongeren is vrijgesteld van btw. De btw-richtlijn stelt daarnaast een aanvullende eis: het onderwijs moet verstrekt worden door instellingen die daartoe zijn aangewezen door de lidstaat.

Wilt u de onderwijsvrijstelling niet toepassen om btw terug te vragen? Een beroep op de btw-richtlijn kan dan voordelig zijn. Laat u adviseren over de mogelijkheden door een van onze btw-specialisten.  

Wilt u meer weten over btw? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jason
Portretfoto van Jason Vollering
Senior belastingadviseur
Bel
0165-531320
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan