Toch meer bedrijven recht op bedrijfstoeslag

30 maart 2016

Eerder is bekend gemaakt dat de voorwaarden voor bedrijfstoeslag zijn aangescherpt. Dit heeft als gevolg dat uitsluitend landbouwbedrijven met landbouw als hoofdactiviteit of bedrijven waarbij landbouwactiviteiten van voldoende omvang zijn, bedrijfstoeslag uitbetaald kunnen krijgen. De lijst met ondernemingen die betalingsrechten mogen aanvragen is nu uitgebreid, waardoor u mogelijk toch recht heeft op toeslag.

Portretfoto van Geert Hanegraaf
Geschreven door:
Geert Hanegraaf Relatiemanager
Vrouw schudt man de hand

Aangescherpte voorwaarden bedrijfstoeslag

De aanscherping van de voorwaarden betekent concreet dat bedrijven met een SBI-code die niet begint met ‘011’, ‘012’, ‘013’, ‘014’ of ‘015’ moeten aantonen dat de landbouwactiviteiten ‘niet-onaanzienlijk’ en dus van voldoende omvang zijn. Anders kunnen geen betalingsrechten worden aangevraagd. Lees hier meer over de wijziging.

Bedrijfstoeslag voor loonbedrijven

Bedrijven met de activiteit loonwerk komen alsnog in aanmerking voor bedrijfstoeslag. Vanaf heden worden ook SBI-codes die beginnen met ‘016’ gezien als landbouwactiviteit. Dat betekent dat dienstverleners voor de akker- en of tuinbouw (0161), dienstverleners voor het fokken en houden van dieren (0162), behandelaars van gewassen na de oogst (0163) en behandelaars van zaden voor vermeerdering (0164) nu ook bedrijfstoeslag kunnen aanvragen. Hiervoor hoeven ook deze bedrijven niet aan te tonen dat hun landbouwactiviteiten van voldoende omvang zijn.

Wilt u weten of uw onderneming in aanmerking komt voor bedrijfstoeslag?

E-mail Geert
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan