Tijdelijke maatregel voor minder melk

22 september 2016

FrieslandCampina geeft vanaf 1 oktober 2016 de leden-melkveehouders zes maanden lang een vergoeding van 10 eurocent per niet-geleverde kilo melk. Deze maatregel komt bovenop de onlangs aangekondigde Europese stimuleringsmaatregel om de melkproductie te verminderen. 

Portretfoto van Jeroen van Zuylen
Geschreven door:
Jeroen van Zuylen Agrarisch bedrijfsadviseur
Melkkoeien

FrieslandCampina streeft er met deze maatregel naar de melkproductie met 150 miljoen kilo te verminderen in de periode van 1 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. De regeling geldt niet voor leden die biologische en biologisch-dynamische melk leveren en zelfzuivelaars met ontheffing van leveringsplicht (> 10.000 kilo melk per jaar).  Door de vermindering van melkaanbod is de melk beter te verwaarden. Daarnaast zal door de regeling ook de fosfaatproductie op de melkveebedrijven snel afnemen.

Voor een aantal ondernemingen kan het bedrijfseconomisch interessant zijn om minder melk te gaan leveren. Dit is afhankelijk van de kosten die er gemaakt worden om de melk te produceren, maar het is belangrijk alle aspecten van de bedrijfsvoering hierbij te betrekken.   

Wilt u meer weten over maatregelen om de meldproductie te verminderen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jeroen
Portretfoto van Jeroen van Zuylen
Agrarisch bedrijfsadviseur
Bel
040-2942609
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan