Subsidie voor duurzame inzetbaarheid van werknemers

Wilt u als werkgever dit jaar de vitaliteit en gezondheid van uw werknemers bevorderen? Dan biedt het Europees Sociaal Fonds (ESF) u een interessante subsidiemogelijkheid! U kunt van 25 tot en met 29 juni 2018 een subsidie van maximaal € 12.500 aanvragen voor uw project om de duurzame inzetbaarheid van uw personeel te bevorderen. 

Portretfoto van Dick Uenk
Dick Uenk Manager Subsidiefocus
Man en vrouw lopen door gang

Is uw personeel al duurzaam inzetbaar?

Het doel van deze subsidie is om mensen langer en productief aan het werk te houden en om in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Als uw werknemers betrokken, gemotiveerd en vitaal zijn, is er minder ziekteverzuim en stijgt de arbeidsproductiviteit binnen het bedrijf. Als werkgever kunt u binnen uw project een externe adviseur inhuren om een advies met een implementatieplan op het gebied van duurzame inzetbaarheid te krijgen, óf om begeleiding in de implementatie van zo’n plan te krijgen.

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid

De subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven/Instellingen staat van 25 juni 09.00 uur tot en met 29 juni 17.00 uur 2018 open voor subsidieaanvragen. Voor de aankomende openstelling is er € 15 miljoen subsidie van het Europees Sociaal Fonds beschikbaar voor projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Als werkgever kunt u 50% subsidie ontvangen voor de kosten van een externe adviseur voor een advies en/of implementatieplan om de duurzame inzetbaarheid onder uw werknemers te bevorderen. De subsidie bedraagt minimaal € 6.000 en maximaal € 12.500. Bij overschrijding van het subsidieplafond zal de subsidietoekenning door middel van loting worden bepaald.
 

Wilt u meer weten over deze subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dick
Portretfoto van Dick Uenk
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465334
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan