Salarisnorm 30%-regeling 2017 omhoog

Een in het buitenland geworven werknemer kan een belastingvrije vergoeding ontvangen voor de meerkosten die hij maakt door buiten het land van herkomst te werken. Onderdeel van deze regeling voor de zogenaamde extraterritoriale kosten is de 30%-regeling. 

Portretfoto van Clea Cremers
Geschreven door:
Clea Cremers Senior belastingadviseur
Man legt 3-%-regeling uit aan buitenlandse werknemer

Om de 30%-regeling te mogen toepassen, moet de werknemer onder andere beschikken over specifieke deskundigheid die niet of nauwelijks te vinden is op de Nederlandse arbeidsmarkt. Per 1 januari 2017 is sprake van specifieke deskundigheid als de buitenlandse werknemer minimaal € 37.000 bruto per kalenderjaar verdient. Maakt  een werknemer al gebruik van de 30% regeling, dan moet deze werknemer in 2017 dus ook minimaal € 37.000 bruto verdienen.

Andere norm 30%-regeling

Voor werknemers jonger dan 30 jaar met een masterdiploma geldt een verlaagde norm van € 28.125. Voor  werknemers die wetenschappelijk onderzoek verrichten bij bepaalde instellingen en artsen in opleiding tot specialist geldt geen inkomensnorm.

Tip

Maakt één van uw werknemers gebruik van de 30%-regeling, bewaak dan de minimum salarisnorm. Werft u in 2017 een werknemer vanuit het buitenland, bekijk dan of de 30%-regeling interessant is voor deze werknemer.

Wilt u meer weten over de 30%-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Clea
Portretfoto van Clea Cremers
Senior belastingadviseur
Bel
077-3217715
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan