Registreer uw energiebesparende maatregelen uiterlijk 1 juli 2019

Als uw bedrijf op jaarbasis 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas of meer verbruikt, bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. Bedrijven die onder het Activiteitenbesluit vallen, moeten uiterlijk op 1 juli 2019 aan RVO doorgeven welke maatregelen voor hen van toepassing zijn, welke maatregelen zijn genomen en welke nog genomen gaan worden. 

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Gloeilamp met geld

Energiebesparende maatregelen

De verplichting van energiebesparende maatregelen kunt u vinden in de voorschriften van uw omgevingsvergunning of in het Activiteitenbesluit. Als uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit valt, dan moet u de energiebesparende maatregelen nemen die in de lijst voor uw sector zijn opgenomen. Bedrijven die onder het Activiteitenbesluit vallen, moeten vanaf 1 juli 2019 voldoen aan de ‘Informatieplicht energiebesparing’.

Controle informatieplicht

Op deze manier kan de gemeente controleren of u aan de informatieplicht hebt voldaan en of u de juiste energiebesparende maatregelen treft. Tijdens een milieucontrole kan dit gecontroleerd worden.

Wilt u meer weten over mogelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen? Neem dan contact op met Subsidiefocus.  Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies bij Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Mariska. Zij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
073-6465336
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan