Op vakantie? Vervang tijdelijk uw elektrische of hybride auto

Elektrische of hybride auto’s zijn door de lage bijtelling erg populair. Gaat u op vakantie? Dan heeft u misschien last van de beperkte actieradius. Ook mogen hybride auto’s vaak geen aanhanger of caravan trekken. De meeste leasemaatschappijen bieden een oplossing: de tijdelijke vervanging van uw auto. Nu zijn er afspraken gemaakt om dubbele bijtelling wegens privégebruik te voorkomen.

 

Portretfoto van Jason Vollering
Geschreven door:
Jason Vollering Belastingadviseur
auto van de zaak

Geen dubbele bijtelling

De Belastingdienst heeft met de vereniging van leasemaatschappijen afspraken gemaakt om dubbele bijtelling bij tijdelijke vervanging van uw kleinere of elektrisch aangedreven leaseauto te voorkomen. Voorwaarde is dat uw medewerker de leaseauto inclusief sleutels en papieren bij u als werkgever inlevert. Ook moet u schriftelijk vastleggen dat de medewerker deze auto gedurende de vervangingsperiode niet mag gebruiken.

De bijtelling voor het vervangend vervoer wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde en CO2-uitstoot van de vervangende auto. Bij een vervangingsperiode in juli van 14 dagen wordt 14/31 tot het loon gerekend. Voor de ‘hoofd’-leaseauto is de bijtelling dan 17/31 maal het maandbedrag. 

Wilt u meer weten over de bijtelling van uw leaseauto? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jason
Downloaden whitepaper auto van de zaak 2018

Auto van de zaak

Regelgeving 2018
Download hier het whitepaper
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan