Ontvang subsidie voor het verwijderen van asbestdaken

In verband met het gevaar voor de gezondheid zijn vanaf 1 januari 2024 asbestdaken verboden. Om het verwijderen en vervangen van de huidige asbestdaken te versnellen kunt u vanaf 4 januari 2016 in aanmerking komen voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken.

Portretfoto van Hans Jacobs
Hans Jacobs Manager innovatie
Subsidie aanvragen voor het verwijderen van asbestdaken

Voor wie?

Ondernemers, gemeenten en provincies kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling. Betaalt u de rekening voor het verwijderen van het asbestdak, dan kunt u subsidie aanvragen.

Voorwaarde is dat de asbesthoudende toepassing in het dak in contact staat met de buitenlucht. De subsidieaanvraag moet u binnen zes maanden na uitvoering van de verwijdering van het asbest indienen én de sanering mag niet voor 1 januari 2016 zijn uitgevoerd. 

Hoogte subsidie

De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres. U kunt alleen in aanmerking komen voor subsidie als de oppervlakte van het asbestdak meer dan 35 m2 bedraagt.

Wilt u meer weten over het aanvragen van subsidie voor het verwijderen van asbestdaken? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan