Ontvang subsidie voor het verwijderen van asbestdaken

In verband met het gevaar voor de gezondheid zijn vanaf 1 januari 2024 asbestdaken verboden. Om het verwijderen en vervangen van de huidige asbestdaken te versnellen kunt u vanaf 4 januari 2016 in aanmerking komen voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken.

Portretfoto van Hans Jacobs
geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
Subsidie aanvragen voor het verwijderen van asbestdaken

Voor wie?

Ondernemers, gemeenten en provincies kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling. Betaalt u de rekening voor het verwijderen van het asbestdak, dan kunt u subsidie aanvragen.

Voorwaarde is dat de asbesthoudende toepassing in het dak in contact staat met de buitenlucht. De subsidieaanvraag moet u binnen zes maanden na uitvoering van de verwijdering van het asbest indienen én de sanering mag niet voor 1 januari 2016 zijn uitgevoerd. 

Hoogte subsidie

De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres. U kunt alleen in aanmerking komen voor subsidie als de oppervlakte van het asbestdak meer dan 35 m2 bedraagt.

Wilt u meer weten over het aanvragen van subsidie voor het verwijderen van asbestdaken? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan