Maximum transitievergoeding omhoog

Het maximale bedrag voor de transitievergoeding bij ontslag is per 1 januari 2023 omhoog gegaan naar € 89.000. Dit betekent dat een werkgever bij ontslag maximaal dit bedrag moet betalen, tenzij de werknemer een hoger jaarsalaris verdient. Dan bedraagt de vergoeding maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Portretfoto van Bart Leusink
Neem contact op met:
Bart Leusink Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
stapel munten

Voor de hoogte van de transitievergoeding die een werknemer bij ontslag ontvangt, geldt een maximum. Dit maximumbedrag wordt jaarlijks aangepast op basis van de loonontwikkeling. Vanaf 1 januari is dit gestegen naar € 89.000. Verdient een werknemer een jaarsalaris dat hoger is dan dit bedrag, dan ontvangt hij maximaal 1 bruto jaarsalaris. 

Berekening transitievergoeding

Sinds een aantal jaar hebben medewerkers vanaf de eerste dag van hun arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding bij ontslag. Deze transitievergoeding berekent u als volgt:

  1. Uw medewerker ontvangt 1/3 maandsalaris per heel dienstjaar vanaf de eerste werkdag.
  2. De transitievergoeding over het resterende deel van de arbeidsovereenkomst berekent u als volgt: (bruto salaris ontvangen over resterende deel arbeidsovereenkomst / bruto maandsalaris) x (1/3 bruto maandsalaris /12). Deze formule kunt u ook gebruiken als uw medewerker korter dan een jaar in  dienst geweest is.

Ontslag voor zieke werknemer

Is uw medewerker ziek op het moment van ontslag? Dit is niet van invloed op de arbeidsduur. Ook de hoogte van het basis bruto maandsalaris verandert hierdoor niet. U berekent de transitievergoeding dus op de manier zoals hierboven toegelicht.

Meer weten

Wilt u meer weten over de berekening van de transitievergoeding? Neem contact op met Bart Leusink, manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten, via telefoonnummer 0413-336515 of stuur Bart een mail

Wilt u meer weten over de transitievergoeding? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart Leusink
Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
Bel
0413-336515
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan