Let op: A1-verklaring bij werk in Frankrijk verplicht

Verricht u als zelfstandige werkzaamheden in Frankrijk of verrichten uw werknemers werkzaamheden in Frankrijk? Sinds 1 april 2017 bent u verplicht om tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden een geldige A1-verklaring te kunnen overleggen aan de Franse Arbeidsinspectie.

 

Portretfoto van Clea Cremers
Clea Cremers Senior belastingadviseur
handtekening

Met deze A1-verklaring toont u aan dat voor u of voor uw werknemer(s) in Nederland premies sociale zekerheid worden afgedragen. Volgens de meest recente Europese wetgeving zijn inwoners van de Europese Unie slechts sociaal verzekerd in één lidstaat; hun werkland. Wordt u of worden uw werknemer(s) voor maximaal twee jaar gedetacheerd naar een ander werkland, dan blijft het sociale zekerheidssysteem van het oorspronkelijke werkland van toepassing.

Boete

Kunt u of kunnen uw werknemer(s) geen A1-verklaring overleggen? Dan krijgt u een boete van € 3.269 (2017). De A1-verklaring is in Nederland te verkrijgen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Kunt u of kunnen uw werknemer(s) bij controle aantonen dat er wel een A1-verklaring is aangevraagd, dan moet u binnen twee maanden na de controle alsnog de verklaring overleggen.

Wilt u meer weten over internationaal ondernemen? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Clea
Portretfoto van Clea Cremers
Senior belastingadviseur
Bel
077-3217715
Download whitepaper transfer pricing

Noodzaak van transfer pricing

Nationaal en internationaal belastingdruk optimaliseren
Download de whitepaper
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan