Individueel bezwaar box 3-heffing

8 juni 2018

Ben u het niet eens met de berekening van de belastingheffing over uw vermogen in het belastingjaar 2017? Maak dan individueel en tijdig bezwaar tegen uw definitieve aanslag inkomstenbelasting 2017. 

Portretfoto van Bert van den Kerkhof
Geschreven door:
Bert van den Kerkhof Hoofd vaktechniek belastingadvies
eurobiljetten

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel kondigde recent in een brief aan de Tweede Kamer aan dat het ministerie werkt aan een aanwijzing massaal bezwaar voor bezwaarschriften tegen de aanslag inkomstenbelasting 2017. 

De staatssecretaris wijst er in zijn brief op dat belastingplichtigen door een aangepaste wettelijke regeling vanaf 2017 altijd individueel bezwaar moeten maken tegen de box 3-heffing, ongeacht of de regeling massaal bezwaarprocedure er komt. 

Dit komt doordat de heffingssystematiek van box 3 met ingang van 2017 is gewijzigd. Het besluit ‘Aanwijzing bezwaarschriften tegen aanslagen inkomstenbelasting als massaal bezwaar’ is hierdoor vanaf die datum niet meer van toepassing.

Afweging bij individueel bezwaar

Een individueel bezwaarschrift brengt kosten met zich mee. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd worden en afhankelijk van de verdere voortgang van de regeling 'Massaal bezwaar aanslag inkomstenbelasting 2017' kan er individueel beroep moeten worden aangetekend. Hierbij bent u griffierechten verschuldigd en mogelijke verdere proceskosten.
Het is dus belangrijk dat u, voordat u bezwaar maakt, de mogelijke voordelen goed afweegt tegen de kosten van het bezwaarschrift en een eventuele beroepsprocedure.  

Overweegt u om bezwaar te maken tegen de box 3-heffing in de aanslag inkomstenbelasting 2017? Dien dan tijdig uw bezwaarschrift in. Belastingplichtigen van wie de wettelijke bezwaartermijn inmiddels is verstreken, krijgen tot 15 juli 2018 de tijd om hun bezwaar in te dienen. Dit heeft de staatssecretaris aangegeven in zijn brief.

Wilt u meer weten over box 3-heffing? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bert
Portretfoto van Bert van den Kerkhof
Hoofd vaktechniek belastingadvies
Bel
013- 4647153
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan