Fiscale reminders voor maart 2017

20 februari 2017

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In maart vragen de volgende fiscale punten uw aandacht:

  • Aangifte omzetbelasting
  • Bezwaar tegen WOZ-beschikking
  • Vennootschapsbelasting
  • Aangifte loonbelasting
Portretfoto van Robert Gall
Geschreven door:
Robert Gall Senior belastingadviseur
Mappen met fiscale reminders

Aangifte omzetbelasting

Jaaraangiftes (over 2016) en maandaangiftes (over februari 2017) omzetbelasting, moeten vóór 31 maart 2017 binnen zijn bij de Belastingdienst. Ook moet u de verschuldigde belasting voor deze datum betalen.

Bezwaar tegen WOZ-beschikking

Als u het oneens bent met de hoogte van de WOZ-waarde van uw pand, dan kunt u binnen zes weken na dagtekening van de beschikking bezwaar maken. De meeste WOZ-beschikkingen zijn gedagtekend op of omstreeks 28 februari 2017. Wilt u bezwaar maken? Doe dit dan in maart of uiterlijk begin april.

Vennootschapsbelasting

Wilt u met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting aangaan of verbreken, dan moet u daarvoor vóór 1 april 2017 een verzoek bij de Belastingdienst indienen.

Wilt u een onderneming ruisend in een bv inbrengen, dan moet u vóór 1 april 2017  een voorovereenkomst bij de Belastingdienst registreren. U kunt dan de inbreng voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting met terugwerkende kracht naar 1 januari 2017 laten plaatsvinden. U heeft dan tot 1 oktober 2017 de tijd om de onderneming in de bv in te brengen.

Aangifte loonheffing

U moet voor 31 maart  2017 aangifte loonbelasting doen over februari 2017. Ook moet u voor deze datum de verschuldigde belasting betalen.  

 

Wilt u meer weten over de fiscale reminders voor maart? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Portretfoto van Robert Gall
Senior belastingadviseur
Bel
024-6485808
Gratis standaard bezwaarschrift WOZ downloaden

Gratis standaard bezwaarschrift WOZ

Download bezwaarschrift
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan