Fiscale reminders mei 2022

21 april 2022

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In mei 2022 vragen deze zaken uw aandacht:

  • Aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting
  • Loonbelasting
  • Voorlopige aanslag 

 

Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Senior belastingadviseur
Fiscaal advies

Indienen aangiften IB/Vpb 2020

Heeft u uitstel gekregen voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2020 op basis van de uitstelregeling voor belastingconsulenten? Dan moet u vóór 1 mei 2022 de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2020 indienen. Heeft u dit nog niet gedaan? Onderneem dan direct actie.

Maandaangifte omzetbelasting april 2022 

In het geval van maandaangiften, moet u uiterlijk 31 mei 2022 de aangifte omzetbelasting doen over april 2022. De verschuldigde belasting moet ook op deze datum zijn betaald. 

Aangifte loonbelasting april 2022

Uiterlijk 31 mei 2022 dient de aangifte loonbelasting gedaan te worden over april 2022. Tevens dient de verschuldigde belasting op deze datum betaald te zijn. 

Indienen aangiften IB/Vpb 2021

Uiterlijk 30 april 2022 moest uw aangifte inkomstenbelasting 2021 ingediend te zijn. De aangifte vennootschapsbelasting 2021 dient uiterlijk op 31 mei 2022 door de Belastingdienst ontvangen te zijn. Zijn deze termijnen voor het indienen niet haalbaar? Vraag dan uitstel aan.

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting over 2021 en belastingrente 

Bent u naar verwachting inkomsten- of vennootschapsbelasting verschuldigd? Vraag dan een voorlopige aanslag aan om verschuldigde belastingrente (deels) te voorkomen. Dien voor de eerste dag van de vijfde maand na einde van het (fiscale) boekjaar een verzoek om een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting in. Bij een boekjaar dat gelijk is aan het kalenderjaar, moet het verzoek dus zijn ingediend vóór 1 mei 2022 (bij een gebroken boekjaar geldt dat het verzoek binnen vier maanden na afloop van het boekjaar moet worden gedaan).

Dien daarnaast een verzoek om een voorlopige aanslag inkomstenbelasting in vóór 1 mei 2022. Als er voor 1 juli 2022 geen aanslag is opgelegd, bent u belastingrente verschuldigd over de te betalen belasting. Let op! Indien al eerder een voorlopige aanslag is uitgereikt over 2021, die te laag is, dan dient het verzoek om een nadere voorlopige aanslag vóór 24 maart 2022 te zijn aangevraagd. Heeft u dit nog niet gedaan? Onderneem dan direct actie.

Belangrijk: coronacrisis

Per 1 april 2022 is het kabinet gestopt met het coronasteunpakket. Dit houdt o.a. in dat de bijzondere betalingsregeling in verband met het coronavirus per 1 april is vervallen.

Meer weten? 

Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u meer weten over de fiscale dienstverlening van ABAB? Neem contact op met, senior belastingadviseur, Robert Gall. Stuur Robert een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan