Fiscale reminders januari 2019

21 december 2018

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In januari 2019 vragen deze zaken uw aandacht:

  • Voorlopige aanslag inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting
  • Loonbelasting
  • Publicatie jaarrekening 2017
  • Aangifte voor de KJ-regeling
Portretfoto van Robert Gall
Geschreven door:
Robert Gall Senior belastingadviseur
Man aan het werk

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting

In januari legt de Belastingdienst voorlopige aanslagen inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting op. Deze aanslagen zijn schattingen, gebaseerd op voorgaande jaren. Het is raadzaam om deze aanslagen te controleren en bij een afwijkende verwachting een voorlopige aangifte in te dienen. Ook als er geen aanslag opgelegd wordt door de Belastingdienst, kunt u een voorlopige aangifte doen. Tot 1 april 2019 kunt u een voorlopige aanslag 2018 aanvragen of wijzigen om geld terug te ontvangen.

Aangifte omzetbelasting december 2018

Doet u maandaangifte omzetbelasting? Doe dit dan uiterlijk 31 januari 2019 over december 2018. U moet de verschuldigde belasting ook op deze datum hebben betaald.

Aangifte loonbelasting december 2018

Uiterlijk 31 januari 2019 moet de aangifte loonbelasting over december 2018 binnen zijn bij de Belastingdienst. Ook moet u de verschuldigde belasting op deze datum betaald hebben. 

Publicatie jaarrekening 2017

Uiterlijk 31 januari 2019 moet de jaarrekening 2017 van een besloten vennootschap (bv) gepubliceerd worden als het boekjaar is aangevangen op 1 januari 2017.

Aangifte voor de KJ-regeling

Ondernemers die binnen hun onderneming te maken hebben met meewerkende kinderen, mogen onder voorwaarden een vereenvoudigde regeling voor de loonheffingen toepassen. Deze zogeheten Kalenderjaarregeling (beter bekend als KJ-regeling) kent vooral administratieve voordelen. Er hoeft niet maandelijks of vierwekelijks een aangifte loonheffingen met daarin de inhouding en afdracht van de loonheffingen plaats te vinden, maar inhouding en afdracht vindt in één keer plaats. Deze aangifte moet één maand na afloop van het voorgaande kalenderjaar zijn ingediend.

Wilt u meer weten over de fiscale reminders? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Portretfoto van Robert Gall
Senior belastingadviseur
Bel
024-6485808
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan