Fiscale reminders februari 2023

1 februari 2022

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In februari 2023 vragen de volgende zaken uw aandacht:

  • omzetbelasting;
  • loonbelasting;
  • schenkbelasting;
  • voorlopige aanslagen.
Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Hoofd vaktechniek Belastingadvies
man en vrouw bespreken fiscale reminders

Aangifte omzetbelasting januari 2023

Doet u maandaangifte omzetbelasting? Dan moet u dit uiterlijk 28 februari 2023 doen over januari 2023. U moet de verschuldigde belasting ook op deze datum hebben betaald.

Aangifte loonbelasting januari 2023

Uiterlijk 28 februari 2023 moet de aangifte loonbelasting over januari 2023 binnen zijn bij de belastingdienst. Ook moet u de verschuldigde belasting op deze datum betaald hebben.

Aangifte schenkbelasting 

Ontving u in 2022 een schenking? Dan moet u uiterlijk op 28 februari 2023 aangifte doen van deze schenking.

Voorlopige aanslagen 2022

Het is mogelijk dat uw voorlopige aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting 2022 te laag is vastgesteld door de Belastingdienst. Daardoor betaalt u mogelijk belastingrente. Om dit te voorkomen, is van belang om vóór 1 mei 2023 een voorlopige aanslag 2022 aan te vragen. Is er al eerder een voorlopige aanslag opgelegd maar is deze te laag, dan dient u vóór 24 maart 2023 bij de Belastingdienst te verzoeken om de voorlopige aanslag bij te stellen. Worden deze termijnen niet in acht genomen, dan bent u waarschijnlijk belastingrente verschuldigd.

Voorlopige aanslagen 2023

In januari zijn door de Belastingdienst voorlopige aanslagen inkomsten- en vennootschapsbelasting opgelegd voor 2023. Deze aanslagen zijn schattingen die gebaseerd zijn op voorgaande jaren. Het is raadzaam om deze aanslagen te controleren en bij een afwijkende verwachting een voorlopige aangifte in te dienen. Ook als er geen aanslag is door de Belastingdienst, kunt u een voorlopige aangifte doen.

Meer weten

Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u meer weten over de fiscale dienstverlening van ABAB? Neem contact op met Robert Gall, senior belastingadviseur. U bereikt Robert via e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan