Fiscale reminders april 2017

23 maart 2017

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. Deze maand vragen de volgende fiscale punten uw aandacht:

  • Aangifte inkomstenbelasting 
  • Aangifte vennootschapsbelasting
  • Aangifte omzetbelasting
  • Aangifte loonbelasting
Portretfoto van Robert Gall
Geschreven door:
Robert Gall Senior belastingadviseur
twee adviseurs bespreken de fiscale reminders

Inkomstenbelasting

Heeft u uitstel verkregen voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting op basis van de uitstelregeling voor belastingconsulenten? Dan moet u vóór 1 mei 2017 de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2015 indienen.

Zorgtoeslag

Kreeg u uitstel voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting op basis van de uitstelregeling voor belastingconsulenten? Dan kunt u nog tot 1 mei 2017 zorgtoeslag aanvragen over het jaar 2015. Als uit uw aangifte volgt dat u hier recht op heeft, wordt deze zorgtoeslag alleen uitbetaald als de toeslag tijdig is aangevraagd.

Omzetbelasting

Uw aangifte omzetbelasting over het eerste kwartaal van 2017 of in geval van maandaangiften over maart 2017 moet voor 30 april 2017 binnen zijn bij de Belastingdienst. Ook moet u voor deze datum de verschuldigde belasting betalen.

Voorlopige aanslag

Verwacht u een hoog inkomen of hoge winst en bent u daarvoor een bedrag aan inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting verschuldigd? Vraag dan in april een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2016 aan. Als voor 1 juli 2017 geen aanslag is opgelegd, bent u belastingrente verschuldigd over de te betalen belasting. Het percentage voor de inkomstenbelasting bedraagt  4% en voor de vennootschapsbelasting 8%.

Aangifte loonbelasting

Voor 30 april 2017 moet u aangifte loonbelasting doen over maart 2017. Ook moet u voor deze datum de verschuldigde belasting betalen. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Portretfoto van Robert Gall
Senior belastingadviseur
Bel
024-6485808