Duurzame inzetbaarheid van uw personeel: benut de subsidie voor extern advies

9 september 2016

Ondernemers die investeren in het langer fit aan het werk houden van hun personeel, kunnen hier vanaf 14 november de ESF-subsidie 'duurzame inzetbaarheid' voor aanvragen. Het fonds subsidieert de kosten voor het inhuren van een externe P&O- adviseur. 

Portretfoto van Tanja Heetkamp
geschreven door:
Tanja Heetkamp Senior adviseur personeelsmanagement
Foto van een gebouw van een werkgever

Deze adviseur kan een advies met implementatieplan opstellen en/of de implementatie van het advies begeleiden. Het advies moet zich specifiek richten op bewustwording en sociale en gezondheidsmatige aspecten van duurzame inzetbaarheid. Als de gezondheid, motivatie en competenties van medewerkers verbeteren, blijven ze namelijk langer vitaal aan het werk.

Het kan nuttig zijn een externe P&O-adviseur in te schakelen als u de productiviteit van uw werknemers wilt verhogen of de werkdruk juist wilt verlagen. Of om bijvoorbeeld de eigen kracht en capaciteiten van uw medewerkers  te vergroten. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden.

 

Voor wie?

Bedrijven die minstens twee medewerkers in dienst hebben gedurende het gehele project komen in aanmerking voor de subsidieregeling. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000. U kunt een aanvraag indienen van 14 november  tot en met 25 november 2016. Het project waarvoor de subsidie geldt, mag maximaal twaalf maanden duren.

Heeft u behoefte aan deskundig advies op het gebied van mobiliteit, vitaliteit, empowerment, vergrijzing, persoonlijke resultaat en/of productiviteitsvergroting? ABAB beschikt over deskundige P&O-adviseurs die hierin gespecialiseerd zijn. Zij kunnen samen met u een plan opstellen en implementeren. De P&O-adviseurs werken samen met een adviseur van Subsidiefocus, die namens u de subsidieaanvraag verzorgt.

Wilt u meer weten over subsidies en duurzame inzetbaarheid van uw personeel? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Tanja
Portretfoto van Tanja Heetkamp
Senior adviseur personeelsmanagement
Bel
0413-336517
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan