Betalingsrechten voor jonge landbouwers en starters

29 februari 2016

Als u jonge landbouwer of starter bent, komt u in 2016 mogelijk in aanmerking voor betalingsrechten via de Nationale Reserve (NR). Ook landbouwers die dit jaar percelen in gebruik hebben waarop in 2015 openbare werken plaatsvonden, hebben de mogelijkheid om bedrijfstoeslag te krijgen op de subsidiabele hectares.

Portretfoto van Wim Dirks
Geschreven door:
Wim Dirks Agrarisch bedrijfsadviseur
Landbouwer besproeit land

Jonge landbouwer

Als u in 2016 nog niet de leeftijd van 41 jaar (heeft) bereikt én niet voor 1 januari 2011 zeggenschap heeft gekregen in een landbouwbedrijf, kunt u worden aangemerkt als jonge landbouwer.

Starter

Ook starters komen mogelijk in aanmerking voor betalingsrechten uit de NR. Hiervoor is een vereiste dat u op of na 1 januari 2014 bent gestart met uw landbouwbedrijf.

Openbare werken

Heeft u dit jaar een perceel in gebruik waarop in 2015 openbare werken plaatsvonden? Bijvoorbeeld omdat hierop in 2015 gasleidingen zijn aangelegd. Ook dan kunt u een beroep doen op de NR.

Aanvullende voorwaarden betalingsrechten

Voor jonge landbouwers gelden een aantal extra voorwaarden om betalingsrechten te ontvangen. Zo is een juiste en tijdige inschrijving en overeenkomst bij de Kamer van Koophandel vereist. Uit de overeenkomst moet blijken dat u voldoende zeggenschap heeft.

Ook als u al betalingsrechten heeft, kunt u als jonge landbouwer of starter mogelijk een beroep doen op de Nationale Reserve.

Wilt u meer weten over betalingsrechten? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Wim
Portretfoto van Wim Dirks
Agrarisch bedrijfsadviseur
Bel
040-2942773
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan