Aftrekpost pensioen in eigen beheer?

21 december 2016

De stemming over het wetsvoorstel ‘Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen (Wet uitkering PEB) is uitgesteld op verzoek van de Staatssecretaris. 

Portretfoto van Bart van de Wouw
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur
Man wil pensioen in eigen beheer in aftrek brengen

Waarom uitstel?

U mag geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. Voor het pensioen dat u al heeft opgebouwd in uw bv, zijn er enkele opties. U kunt de opgebouwde rechten premievrij laten staan, het pensioen afkopen of omzetten in een spaarvariant. U kunt als directeur-grootaandeelhouder (dga) op het moment van afkoop of omzetting de (toekomstige) indexatie over de opgebouwde pensioenaanspraken ten laste van de winst brengen. De eenmalige verhoging van uw fiscale voorziening betekent dus een eenmalige aftrekpost voor de vennootschapsbelasting. Het gaat vaak om grote bedragen, wat reden kan zijn om bij afkoop de spaarvariant te heroverwegen. De staatssecretaris wil onderzoeken wat de eventuele gevolgen hiervan zijn en of er aanvullende regelgeving nodig is.

De beste keuze

Wat betekent dit voor u? De ingangsdatum van het wetsvoorstel wordt uitgesteld, maar de ‘overige pensioenmaatregelen’ gaan met terugwerkende kracht gelden. Belangrijke vraag voor u blijft wat u gaat u doen met het pensioen dat u heeft opgebouwd in uw bv. Wat is voor u de beste keuze? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Wij kunnen u op dit gebied adviseren zodat u de beste of voordeligste keuze kunt maken.

 

Wilt u meer weten over uw pensioen in eigen beheer? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart van de Wouw
Senior pensioenadviseur
Bel
013-4647287
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan