Een vrouw uit de zorg kijkt op een tablet
Markten

Zorg en welzijn

Uw zorginstelling op voorsprong

Na een sterke volumegroei in 2021 (+9,8%) is de verwachting dat de groei van de zorgsector in 2022 terugloopt naar +3,5% en in 2023 naar +2,5%. De zorgsector blijft kampen met personeelsschaarste.

Vergrijzing zorgt voor meer vraag

Door de vergrijzing en de toegenomen levensverwachting nemen de vraag naar en de kosten van zorg alleen maar toe. De druk op deze sector vraagt om innovatieve oplossingen. Het onderscheidend vermogen van de zorgaanbieder wordt steeds belangrijker. Ook neemt het belang van preventie en duurzaamheid in de zorg toe. Een strategisch HR-beleid en innovatie kan de krapte op de arbeidsmarkt verlichten. 

ABAB in de sector zorg en welzijn

Van instellingen (VVT, GGZ, GHZ) tot praktijken (huisarts, tandheelkunde, fysiotherapie, apothekers, Msb’s) tot kleinschalige zorg: onze specialisten weten wat er in de sector speelt. Vanuit hun expertise en ervaring kunnen zij u adviseren op uiteenlopende gebieden. Van de verplichte of vrijwillige controle, het aanvragen van een financiering of subsidiemogelijkheden tot de duurzame inzetbaarheid van uw personeel. Ook als ondernemer in privé kunt u bij ons terecht voor ondersteuning en advies.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met een adviseur van een vestiging bij u in de buurt of vul het contactformulier in.

Services

  • HX Advies: veiligheid en gezondheid op het werk

    Blije medewerkers presteren beter. Het is de reden dat succesvolle bedrijven zo veel waarde hechten aan werkbeleving. De adviseurs van HX Advies helpen u op weg naar een optimale werkbeleving.
  • Bedrijfskundig advies

    Onze bedrijfskundig adviseurs zorgen voor meer structuur, efficiency, effectiviteit, verfrissende ideeën en een totaaloverzicht op uw onderneming en ondernemerschap.
  • Pensioencommunicatie

    U bent verantwoordelijk voor de communicatie omtrent het pensioen van uw werknemers. ABAB ontzorgt u daarbij.
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan