Kinderen in de klas in het onderwijs
Markten

Onderwijs

Meedenken op elk gebied

De onderwijssector heeft tijdens de coronacrisis veel aanpassingen moeten doorvoeren. Zo werden scholen gesloten en moesten ze over op online of thuisonderwijs. Inmiddels zijn de scholen weer volledig open en zijn maatregelen als het dragen van mondkapjes en 1,5 meter afstand houden, opgeheven.

De komende jaren krijgen scholen steeds meer te maken met de gevolgen van demografische krimp. Om te voorkomen dat scholen in het primair onderwijs moeten sluiten, is intensieve samenwerking of fusie noodzakelijk. Ondanks een daling van het aantal leerlingen is daar een lerarentekort en die blijft de komende jaren oplopen. Ook het hoger onderwijs heeft te maken met een lerarentekort. In het hoger onderwijs zorgt een toename van het aantal studenten voor een groeiende vraag naar docenten.

ABAB in de sector onderwijs 

Wij ondersteunen onderwijsinstellingen bij het stroomlijnen van hun bedrijfsvoering en financiën. Onze adviseurs denken met u mee op organisatorisch en fiscaal gebied, maar ook bij het vormgeven van uw personeelsbeleid. De leerkracht bepaalt immers voor een groot deel de kwaliteit van het onderwijs.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Peter van den Hurk, senior relatiemanager, via telefoonnummer 024-6485845 of stuur Peter een e-mail.

Services

  • Loonheffingen

    Als ondernemer met personeel heeft u te maken met vraagstukken op het gebied van loonheffingen. Onze adviseurs kunnen u hierbij adviseren en begeleiden.
  • HX Advies: veiligheid en gezondheid op het werk

    Blije medewerkers presteren beter. Het is de reden dat succesvolle bedrijven zo veel waarde hechten aan werkbeleving. De adviseurs van HX Advies helpen u op weg naar een optimale werkbeleving.
  • Pensioencommunicatie

    U bent verantwoordelijk voor de communicatie omtrent het pensioen van uw werknemers. ABAB ontzorgt u daarbij.
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan