Werkgever mag loon opschorten vanwege weigeren dragen mondkapje

1 februari 2021
Artikel

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft een uitspraak gedaan naar aanleiding van het feit dat een werknemer weigerde zijn mondkapje te dragen en de werkgever daarop een loonopschorting had ingesteld. De rechter oordeelde in het voordeel van de werkgever.

Portretfoto van Monique van der Manden-Poels
Neem contact op met:
Monique van der Manden-Poels Jurist arbeidsrecht
Twee ondernemers praten over loon opschorten vanwege weigeren dragen mondkapje

De situatie

De werknemer werkte al sinds 2014 voor de werkgever. Hij bracht als chauffeur bestellingen naar afnemers en haalde spullen op bij leveranciers. In oktober 2020 liet de werkgever aan het personeel weten dat het vanaf dat moment verplicht was een mondkapje te dragen op het werk (in de bedrijfspanden). De werknemer weigerde hier gevolg aan te geven. De werkgever besloot hem de toegang tot het werk te ontzeggen en schortte zijn loonbetaling op. De werknemer stapte daarop naar de rechter met als reden van zijn weigering dat hij veel hinder en ongemak ondervond van zijn mondkapje en dat hij zelf wel voor voldoende afstand zou zorgen tot collega’s en derden.

De onderbouwing

De werkgever beriep zich op zijn zogenaamde instructierecht waarin is vastgelegd dat de werknemer zich moet houden aan de voorschriften van de werkgever. De voorzieningenrechter oordeelde dat het mondkapje gedurende de coronapandemie aan gezondheid en veiligheid kan bijdragen en dat de werkgever aan zijn werknemers deze verplichting kan opleggen. De werkgever moet immers zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving en het dragen van een mondkapje kan hiervan in de gegeven omstandigheden onderdeel zijn. Daarnaast heeft de werkgever een bedrijfsbelang, omdat hij bij ziekte of quarantaine werknemers moet doorbetalen. De voorzieningenrechter oordeelde tevens dat de werkgever geen rekening hoefde te houden met de functie van de werknemers, omdat het dragen van een mondkapje alleen effectief is als iedereen zich hieraan houdt. De rechter oordeelde dat de werkgever het loon van de werknemer mocht opschorten en hem de toegang tot het werk mocht ontzeggen, totdat de werknemer zich bereid toont het mondkapje te dragen.

Meer weten?

Een mooi voorbeeld waarin de rechter kiest voor het bedrijfsbelang van de werkgever. Heeft u ook vragen over het aanpassen van de arbeidsvoorwaarden? De juristen arbeidsrecht van ABAB Legal kunnen u hierbij behulpzaam zijn. Neem contact op met Monique van der Manden, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 013-4647183 of stuur Monique een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Monique