Verruiming NOW-regeling voor concerns onder voorwaarden

23 april 2020
Artikel

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een wijziging doorgevoerd in de concernbepaling van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Dit met het oog op de bescherming van werkgelegenheid.

Portretfoto van Geert Rouwet
Neem contact op met:
Geert Rouwet Jurist arbeidsrecht en mediator
Verruiming NOW-regeling voor concerns onder voorwaarden

De NOW-regeling komt bedrijven tegemoet in de loonkosten als zij te maken hebben met een omzetverlies van minimaal 20%. De wijziging in de regeling bepaalt dat onder omstandigheden ook de werkmaatschappijen die een omzetverlies van ten minste 20% leiden, in aanmerking komen voor de NOW. Ook al behoren ze tot een concern. Er hoeft kort gezegd niet gekeken te worden naar het omzetverlies op concernniveau.

Banen en inkomen beschermen

Het kabinet wil de banen en inkomens van mensen beschermen tijdens de coronacrisis. Het op 17 maart gepresenteerde noodpakket bestond uit simpele maatregelen, zodat de overheid ze snel kan uitvoeren en financiële steun snel op de juiste plek terechtkomt. Dit heeft echter tot gevolg dat de maatregelen niet altijd goed aansluiten op de praktijk. Het kabinet monitort signalen hierover en stuurt bij waar nodig en mogelijk. Dat is nu gebeurd bij de NOW-regeling, waarop al meer dan 100.000 bedrijven een beroep deden. De minister bekijkt momenteel ook het seizoenswerk en onderzoekt of er een extra vangnet mogelijk is voor flexwerkers die tussen wal en schip vallen.

Verruiming regeling

De regeling is aangepast doordat sommige werkmaatschappijen volledig of deels stilvallen door de crisis, terwijl andere werkmaatschappijen binnen het concern hun omzet op peil houden of zelfs winstgevend zijn. Daarmee voldoet het concern als geheel niet aan de 20%-omzetdalingseis. Omdat het stilvallen van werkmaatschappijen binnen een concern niet altijd is op te lossen, dreigden er banen verloren te gaan. Daarop vroeg de Tweede Kamer aan minister Koolmees om een versoepeling van de NOW-regeling.
Als een werkmaatschappij binnen een concern op basis van het eigen te verwachten omzetverlies een beroep doet op de NOW-regeling, gelden er een aantal aanvullende voorwaarden. Zo moeten werkgevers afspraken maken met de vakbonden over het behoud van banen. Ook mogen zij over 2020 geen dividenden of bonussen uitkeren en eigen aandelen inkopen. 

Extra eisen

Het risico van een dergelijke versoepeling is dat grote bedrijven strategisch omgaan met de regels en gaan schuiven met kosten en omzet. Vandaar de invoering van de genoemde aanvullende voorwaarden. Ook komen er extra eisen die een accountant toetst. De basisvoorwaarden voor een beroep op de NOW-regeling veranderen verder niet. Voor alle aanvragers vormt het omzetverlies ten opzichte van de omzet in 2019 en de loonsom van januari 2020 of november 2019 het vertrekpunt.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig? Neem contact op met Geert Rouwet, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 024-6485817 of stuur Geert een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Geert
Portretfoto van Geert Rouwet
Jurist arbeidsrecht en mediator
Bel
013-4647180