Uitoefenen nevenactiviteiten biedt inkomenszekerheid voor boeren

4 april 2021
Artikel

Uit onderzoek van Wageningen Universiteit blijkt dat 50% van de deelnemende boeren naast veeteelt of akkerbouw ook andere activiteiten ontplooit. Het uitoefenen van nevenactiviteiten biedt veel inkomenszekerheid. Weet u wat de mogelijkheden voor uw locatie zijn?

Portretfoto van Joop van Berkel
Neem contact op met:
Joop van Berkel Jurist vastgoedrecht, ruimtelijke ordening en milieu
Uitoefenen nevenactiviteiten biedt inkomenszekerheid voor boeren

Uitoefenen van nevenactiviteiten biedt inkomenszekerheid

Uit de praktijk blijkt dat steeds meer boeren overwegen om andere activiteiten te gaan ontplooien, variërend van het oprichten van een (mini)camping, kinderopvang of opslag tot de verkoop aan huis van (eigen) agrarische producten, natuurbeheer of een bed & breakfast. Uiteindelijk kiezen steeds meer boeren voor het volledig omschakelen. Het lijkt niet meer van deze tijd om enkel uw pijlen te richten op vee of landbouw. Hoe leuk kan het zijn om daarnaast uw hobby uit te kunnen oefenen en tegelijkertijd extra geld te verdienen? Het uitoefenen van nevenactiviteiten biedt veel inkomenszekerheid.

Mogelijkheden nevenactiviteiten verruimd

Houd er rekening mee dat door gewijzigde regelgeving de mogelijkheden voor uw locatie kunnen veranderen. Naar verwachting worden de mogelijkheden voor nevenactiviteiten verruimd, omdat bestemmingsplannen gedateerd zijn en worden vervangen. Belangrijk is dat de functie en omvang past in het gebied en de ontwikkelingsrichting past bij de omgeving. Dit biedt houvast bij de ontwikkeling van concrete initiatieven en vormt de basis voor het verlenen van de omgevingsvergunning.

Meer weten?

Heeft u een specifieke voorkeur voor uw locatie? Of wellicht wilt u liever een algeheel verzoek doen voor de mogelijkheden voor uw locatie, zoals uw woning, bedrijf of toekomstige locatie. Bijvoorbeeld als u overweegt om een nieuwe woning te kopen en wilt weten of u in de toekomst daar bepaalde activiteiten mag uitvoeren. De door u aangegeven locatie wordt geanalyseerd op de mogelijkheid tot het ontplooien van nevenactiviteiten. Op basis hiervan brengen wij een advies uit met de daarbij behorende voorwaarden. Hierbij adviseren wij ook welke optie het meest geschikt is voor uw locatie.

Neem voor meer informatie contact op met Joop van Berkel, jurist vastgoedrecht, ruimtelijke ordening en milieu, via telefoonnummer 013-4647189 of stuur Joop een e-mail.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw locatie? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Joop
Portretfoto van Joop van Berkel
Jurist vastgoedrecht, ruimtelijke ordening en milieu
Bel
013-4647180
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan