Quickscan voor een gezond personeelsbeleid

21 november 2022
Artikel

Het opstellen van een goed personeelsbeleid is in deze tijd niet eenvoudig. Te vaak ontsnappen arbeidsrechtelijke zaken, die cruciaal zijn voor een goede bedrijfsvoering, aan de aandacht. Dat kan leiden tot conflicten, die u veel tijd en geld kosten. Voorkomen is beter dan genezen. De QuickScan voor een gezond personeelsbeleid biedt u de oplossing.

Portretfoto van Geert Rouwet
Neem contact op met:
Geert Rouwet Jurist arbeidsrecht en mediator
Personeel op de werkvloer

Eenvoudig inventariseren van arbeidsrechtelijke risico's

Wet- en regelgeving rondom arbeidsverhoudingen is complex en verandert regelmatig. Denk alleen al aan het thuis- of hybride werken dat van invloed is op de werkvloer. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat er in uw personeelsbeleid iets mis kan gaan.

Om de arbeidsrechtelijke risico’s in uw organisatie te inventariseren, hebben wij de QuickScan voor een gezond personeelsbeleid ontwikkeld. Een methode om de juridische ‘infrastructuur’ op het gebied van personeelszaken van een organisatie te inventariseren en vervolgens te analyseren.

Wat is de Quickscan voor een gezond personeelsbeleid?

De scan bestaat uit een vragenlijst over verschillende aspecten van het personeelsbeleid. Hierbij kunt u denken aan contracten en arbeidsvoorwaarden, ziekte en re-integratiemedezeggenschap en wetswijzigingen.

Wij komen bij u langs en wij nemen in maximaal één uur deze scan met u door. Vervolgens ontvangt u een korte, schriftelijke analyse, waarin wordt aangegeven welke maatregelen u kunt nemen om bepaalde risico’s af te dekken. Naar aanleiding van de uitkomsten van de Quickscan voor een gezond personeelsbeleid kunt u ook verder juridisch advies bij ons inwinnen om de gesignaleerde risico’s binnen de organisatie te minimaliseren en/of toekomstige ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden.

Wat is het voordeel van de Quickscan voor een gezond personeelsbeleid? 

  • Snel inzicht in uw arbeidsrechtelijke risico’s.
  • Advies om deze risico’s af te dekken.
  • De mogelijkheid om te sparren over een of meerdere casussen met een ervaren jurist arbeidsrecht over arbeidsgerelateerde zaken of een andere juridische kwestie. 

De kosten voor het ter plekke uitvoeren van de Quickscan voor een gezond personeelsbeleid bieden wij aan voor een vaste lage prijs van € 250 exclusief btw.

Meer weten of direct een afspraak?

Wilt u meer informatie over de QuickScan voor een gezond personeelsbeleid of meteen een afspraak maken? Neem contact op met Geert Rouwet, jurist ondernemingsrecht, via telefoonnummer 013-4647219 of stuur Geert een e-mail.

Meer weten over het opstellen van personeelsbeleid? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Geert
Portretfoto van Geert Rouwet
Jurist arbeidsrecht en mediator
Bel
013-4647180
Downloaden whitepaper icoon

Stappenplan reorganisatie

Moet u afscheid nemen van personeel? Download het whitepaper voor een stappenplan en de belangrijkste regels.
Download het whitepaper