Mediation: scheiden na de feestdagen

7 december 2023
Artikel

Kerst wordt gezien als een gezellige en liefdevolle periode. Als je relatie onder druk staat, is de kerstperiode echter een beproeving. Onderzoek wijst dan ook uit dat de meeste echtscheidingsmeldingen na een vakantie en/of feestdagen worden gedaan. In het zuiden van het land wordt daar vaak ook carnaval bij vermeld. Een echtscheiding heeft zowel privé als zakelijk veel gevolgen. Hoe komt dat en wat kunt u doen?

Portretfoto van Gaby Ratering
Neem contact op met:
Gaby Ratering Jurist ondernemingsrecht en mediator
persoon zet handtekening

Toename scheidingen na feestdagen

De feestdagen brengen naast gezelligheid voor veel mensen ook veel drukte met zich mee. Het kerstdiner met alle voorbereidingen en samenzijn met familieleden waarmee het contact niet altijd even soepel verloopt. De belangrijkste reden voor de toename van het aantal scheidingsmeldingen wordt gezocht in het doorbreken van vaste patronen. In vakanties is er meer tijd om samen dingen te ondernemen. Als dat niet voldoet aan de verwachtingen, kan dat aanleiding zijn om de balans op te maken.   

Scheiden als ondernemer

Besluit u of uw partner dat u niet meer samen verder wilt? Dan komt er veel op u af. Zeker als u ondernemer bent en mogelijk zelfs samenwerkt in het bedrijf. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen bij het nemen van beslissingen. Een mediator houdt rekening met de tijd die u nodig heeft. Dit is een belangrijke fase voordat daadwerkelijk stappen worden gezet om te komen tot afspraken over verdeling. Ervaring leert dat het dan ook mogelijk is om te komen tot een verdeling waarbij het bedrijf kan blijven bestaan.    

Meer weten?

Wilt u meer weten over mediation of over de gevolgen van een echtscheiding? Neem contact op met Gaby Ratering, jurist ondernemingsrecht en mediator, via telefoonnummer 013-4647180 of stuur Gaby een e-mail.

Wilt u meer weten over de gevolgen van een echtscheiding? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Gaby
Portretfoto van Gaby Ratering
Jurist ondernemingsrecht en mediator
Bel
06-51813397