Laatste kans: deadline NOW 1 verzet naar 9 januari 2022

15 december 2021
Artikel

UWV geeft groep werkgevers één laatste kans om aan de verplichtingen te voldoen met een formele ‘laatste herinnering’ om NOW 1 aan te vragen.

Portretfoto Inge Titulaer
Neem contact op met:
Inge Titulaer Jurist arbeidsrecht
Invullen aanvraag NOW door man en vrouw

Definitieve vaststelling NOW 1

Als ondernemer is het bijna onmogelijk in deze tijd alle ballen hoog te houden zonder dat iets aan de aandacht ontglipt. Heeft u de termijn voor de definitieve vaststelling NOW 1 gemist? De reguliere termijn voor de definitieve vaststelling liep af op 31 oktober 2021. De herstelperiode voor de vaststelling is verlengd en geldt tot en met 9 januari 2022.

Het niet aanvragen van de vaststelling leidt tot een nihilstelling ofwel een volledige terugbetaling van het verstrekte voorschot. Dit geldt niet voor werkgevers, die de vaststelling al wel aangevraagd hebben, maar de verklaring nog moeten aanleveren. Voor hen is de deadline verschoven naar 6 februari 2022.

Aanvraag tot vaststelling NOW 1 niet gedaan?

UWV heeft vastgesteld dat zo’n 10.000 werkgevers de definitieve aanvraag nog niet tijdig hebben ingediend. In totaal zo’n 4% van het door UWV gereserveerde bedrag. Dit bedrag is nog bedoeld om werkgevers die netjes het loon in maart, april en mei 2020 doorbetaalden een tegemoetkoming te bieden. UWV geeft deze groep werkgevers één laatste kans om aan de verplichtingen te voldoen met een formele ‘laatste herinnering’.

Formele laatste herinnering

De staatsecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in een Kamerbrief van 1 november 2021 laten weten dat iedere werkgever uit deze groep een formele laatste herinnering ontvangt. De wijze waarop dat gebeurt ofwel per post, e-mail of telefonisch, staat niet beschreven. Maakt u deel uit van die groep en heeft u nog geen ‘herinnering’ ontvangen? Dan is het verstandig, dat u zelf actie onderneemt.  

Het advies is om spoedig contact te zoeken met het UWV om de vaststelling binnen de herstelperiode te regelen. Let op: haast is geboden.

Meer weten?

Heeft u het moment voor de definitieve aanvraag NOW 1 gemist? Onderneem dan snel actie. Advies nodig? Neem dan contact op met Inge Titulaer, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 013-4647231 of stuur Inge een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Inge
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan