Kleine werkgever let op! Vraag compensatie transitievergoeding aan

25 augustus 2021
Artikel

U kunt sinds 2021 als kleine werkgever compensatie aanvragen voor betaalde transitievergoedingen bij bedrijfsbeëindiging. Dit is een uitbreiding op de compensatieregeling voor transitievergoedingen bij ontslag na twee jaar ziekte.

Portretfoto van Monique van der Manden-Poels
Neem contact op met:
Monique van der Manden-Poels Jurist arbeidsrecht
Adviseurs praten over aanvragen compensatie transitievergoeding

Toelichting compensatie kleine werkgever

De uitbreiding is van toepassing op de kleine werkgever, met minder dan 25 werknemers, die zijn onderneming beëindigt en als gevolg daarvan al zijn werknemers moet ontslaan. De regeling geldt alleen wanneer u uw bedrijf beëindigt door pensionering, overlijden of ziekte/gebreken. De regeling is per 1 januari 2021 van kracht. Betaalde transitievergoeding na (of op) die datum compenseert de overheid als u uw onderneming heeft beëindigd vanwege pensionering of overlijden. Met betrekking tot ziekte of gebreken gaat de regeling nog niét van kracht. De datum hiervoor is nog niet bekend. De regeling kent geen terugwerkende kracht en is alleen van toepassing op situaties, die zich op of na 1 januari 2021 voordoen. De exacte voorwaarden van de compensatieregeling zijn nog niet bekend, maar worden binnenkort duidelijk.

Meer weten?

Heeft u een vraag over de compensatieregeling transitievergoeding voor kleine werkgevers? Onze juristen arbeidsrecht kunnen u hierover adviseren. Neem contact op met Monique van Manden, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 013-4647183 of stuur Monique een e-mail.

Wilt u meer weten over compensatie transitievergoeding? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Monique