Jurist of notaris?

30 oktober 2019
Blog

De wet schrijft voor dat bepaalde akten bij de notaris getekend moet worden, zoals (levens)testamenten, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten. Recentelijk lichtte directrice van Netwerk Notarissen en hoogleraar notarieel recht Lucienne van der Geld in het programma Radar toe waarom de notaris dé geschikte persoon is om u over deze materie te adviseren. Vanuit onze kennis en ervaring beamen wij dit standpunt en zelf werken wij dan ook nauw samen met notarissen. Toch zijn er wel een aantal kanttekeningen.

Portretfoto van Michelle van Heereveld
Neem contact op met:
Michelle van Heereveld Jurist personen- en familierecht
Jurist en notaris in overleg

Praktijkervaring

Van der Geld geeft aan dat de notaris de geschikte opleiding heeft gevolgd om u volledig te kunnen adviseren. Dit is zeker waar. Onze juristen hebben dezelfde (notariële) opleiding gevolgd en hebben daarnaast veel praktijkervaring met verschillende en ingewikkelde casussen. U kunt hierbij denken aan zaken waarmee (voormalig) ondernemers, bedrijfsopvolgers, maar ook particulieren met specifieke wensen of een omvangrijk vermogen, te maken krijgen. Daarnaast hebben wij door onze samenwerking met andere specialisten binnen ABAB korte lijnen met fiscalisten, accountants en juristen gespecialiseerd in andere rechtsgebieden. Uw vraagstuk wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken en zo vinden we samen met u de beste oplossing. 

Begrijpelijke taal en volledig advies

Wij streven ernaar om de juridische teksten en moeilijke onderwerpen voor iedereen begrijpelijk te maken, zodat u precies weet wat u vastlegt. Ook zorgen we voor een juiste voorbereiding. Waar het bij een andere adviseur/notaris gebruikelijk is dat u zelf de relevante gegevens doorgeeft en aanlevert, zijn uw persoonlijke en financiële gegevens bij ons bekend en hebben we deze al voor u voorbereid, zodat u er op kunt vertrouwen dat er een volledig advies wordt afgeven.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van onze juristen personen- en familierecht. Zo bent u verzekerd dat uw wensen en behoeften juist en goed zijn vastgelegd. Neem vrijblijvend contact op met Michelle van Heereveld, jurist personen- en familierecht, via telefoonnummer 0492-579835 of stuur Michelle een e-mail.

Wilt u meer weten over ABAB Legal? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Michelle