Compensatie transitievergoeding? Let op bewaarplicht

11 augustus 2020
Artikel

Heeft u vanaf juli 2015 werknemers bij ontslag na twee jaar ziekte een transitievergoeding betaald? Of heeft u bij een geëindigd tijdelijk contract een op dat moment zieke werknemer een transitievergoeding betaald? Dan moet u extra opletten bij het verwijderen van persoonsgegevens uit het personeelsdossier.

Portretfoto Inge Titulaer
Neem contact op met:
Inge Titulaer Jurist arbeidsrecht
Bewaar gegevens in mappen

Fiscale bewaarplicht

Voor basisgegevens uit de salarisadministratie geldt een fiscale bewaarplicht van zeven jaar na het einde van het dienstverband. Voor andere gegevens uit het personeelsdossier geldt als richtlijn een bewaartermijn van twee jaar. Na die twee of zeven jaar moet u de persoonsgegevens vernietigen. Maar let op: om compensatie voor de transitievergoeding te kunnen aanvragen, moet u de hiervoor noodzakelijke gegevens langer bewaren. 

Bewaartermijn in verband met compensatie transitievergoeding

Werkgevers krijgen sinds 1 april 2020 een compensatie voor de transitievergoeding die zij moeten betalen bij het ontslag van langdurig zieke werknemers. Om in aanmerking te komen voor de compensatie moet u noodzakelijke persoonsgegevens aanleveren bij het UWV. Denk aan de arbeidsovereenkomst van de ex-werknemer, getekende vaststellingsovereenkomst na langdurige ziekte, ontslagvergunning van het UWV vanwege langdurige ziekte, gegevens over een ontslag of geëindigd contract tijdens en na een korte periode van ziekte.

U kunt de aanvraag voor compensatie indienen. Let wel, voor ‘oude’ gevallen kunt u de aanvraag nog tot uiterlijk 30 september 2020 indienen. Nieuwe gevallen dienen binnen zes maanden na de uitbetaling van de vergoeding ingediend te worden.

Maak daarom binnen de AVG-wetgeving een belangenafweging, waardoor het langer bewaren van bepaalde gegevens van ex-werknemers in deze situatie is toegestaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over compensatie transitievergoeding en de bewaarplicht, dan kunt u contact opnemen met Inge Titulaer, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 013-4647180 of stuur Inge een mail

Wilt u meer weten over de transitievergoedingen? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Inge
Icoon whitepaper downloaden

Moet u afscheid nemen van personeel?

Wij zetten de te nemen stappen en regels voor u op een rij.
Download het stappenplan reorganisatie