De arbeidsmarkt kenmerkt zich door grote tekorten. En de verwachting is dat dat op korte termijn niet gaat veranderen. Reden te meer om te investeren in uw wervingsbeleid én te zorgen dat u uw huidige personeel aan u bindt. Vinden én binden dus. Weten welke stappen nodig zijn? Vul de gratis HR-Quickscan in.

Strategisch wervingsbeleid

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het vaak lastig geschikt personeel te vinden. En dat terwijl uw werknemers de belangrijkste succesfactor van uw bedrijf zijn. Om te voorkomen dat u uw doelen niet bereikt door personeelstekorten is het belangrijk dat uw werving- en selectiebeleid op orde is én onderdeel uitmaakt van uw strategische personeelsplanning en organisatiestrategie.

Wilt u weten welke stappen hiervoor nodig zijn? Vul de HR Quickscan in. Deze scan geeft u antwoord op een aantal belangrijke vragen, zoals:

  • Weet u wat voor medewerkers u de komende jaren nodig heeft?
  • Heeft u moeite uw vacatures te vervullen?
  • Bent u tevreden over de kwaliteit van uw nieuwe medewerkers?

Door antwoord te geven op deze en andere vragen kunnen we bepalen waar u uw werving- en selectiebeleid verder kunt aanscherpen, inclusief een aantal concrete vervolgstappen.

Binden en boeien van uw personeel

Maar er is meer nodig dan een goed werving- en selectiebeleid. Want naast dat u manieren zoekt om nieuwe medewerkers aan te trekken, wilt u ook graag dat zij niet meer vertrekken. Het is dus zaak uw huidige personeel voor langere tijd te binden en boeien. Drie basisbehoeften spelen daarbij een cruciale rol:

  • ruimte voor inspraak (autonomie);
  • een goede sfeer (binding of sociale steun);
  • mogelijkheden voor groei (competentie)

Wilt u weten of u voldoende doet om uw personeel te binden en boeien? Via de gratis HR Quickscan krijgt u inzicht in een aantal belangrijke onderwerpen. Zoals:

  • Beschikt u over een opleidingsplan?
  • Besteedt u aandacht aan gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers?
  • Voert u een actief ziekteverzuimbeleid?

Door deze en een aantal andere vragen krijgt u zicht op de verbeteringen die u kunt doorvoeren en de concrete vervolgstappen die hiervoor nodig zijn.

Verbeterpunten personeelsbeleid in beeld met HR Quickscan

Wilt u uw personeelsbeleid verbeteren, maar weet u niet goed waar te beginnen? Vul de gratis HR Quickscan in en u weet precies hoe u ervoor staat, zowel op het gebied van in-, door- als uitstroom van uw personeel. Wat gaat goed? Waar is verbetering mogelijk? Samen bespreken we de resultaten. En op basis daarvan kunt u concreet aan de slag. Het invullen van de scan kost u maar vijf minuten. De scan zelf en het bespreken van de resultaten zijn gratis.

Het invullen van de scan kost u vijf minuten. Benieuwd hoe uw onderneming scoort?

Meer weten?

Wilt u nu al sparren over uw personeelsbeleid? Neem contact op met Corry Verhoeven, HX-adviseur bij ABAB HX Advies, via telefoonnummer 06-51367591 of stuur Corry een e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan