Portretfoto van Richard Ouwerling

Richard Ouwerling

Specialisatie: arbeidsrecht: medezeggenschap, reorganisaties, individueel ontslag, wijziging arbeidsvoorwaarden, concurrentiekwesties, arbeidsongeschiktheid en werkgeversaansprakelijkheid

Richard Ouwerling is sinds juni 2021 werkzaam als jurist arbeidsrecht bij ABAB Legal. Hij studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft vervolgens 18 jaar in de advocatuur gewerkt. Eerst in de algemene praktijk en vervolgens bij een middelgroot kantoor als arbeidsrechtspecialist voor werkgevers. Richard houdt zich dagelijks bezig met reorganisaties, arbeidsconflicten, arbeidsrechtelijke aspecten bij fusies en overnames, alsmede concurrentiegeschillen.

Hij is daarnaast gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheid en ontslag van statutair bestuurders. ‘Resultaatgericht, betrokken en een uitstekend onderhandelaar’, zo wordt Richard door cliënten omschreven. Zijn adviezen zijn kort, zakelijk en to-the-point. Verder beschikt hij over zeer ruime proceservaring. Zowel zakelijk als privé maakt Richard graag tijd vrij voor een rondje golf. Wandelen of fietsen met het gezin of fitness vormen daarnaast zijn hobby’s.