Nieuwe btw-regels voor internationale transacties

25 september 2018
Online

Na 25 jaar gaat het Europees btw-stelsel op de schop. In het huidige systeem bestaat een intracommunautaire transactie (een goederentransactie tussen EU-lidstaten) uit de levering vanuit het ene land en de verwerving in het andere land. Daarbij geldt een btw-tarief van 0%. Dit systeem van levering en verwerving komt nu te vervallen. In het nieuwe systeem moet het btw-tarief van de lidstaat waarin de afnemer gevestigd is in rekening gebracht worden. 

Dit heeft ingrijpende gevolgen voor u als u goederen (ver)koopt van of aan afnemers in andere EU-lidstaten. Wat verandert er voor u? Waarmee moet u rekening houden? Senior belastingadviseur en btw-specialist Jason Vollering vertelt u tijdens het webinar ‘Nieuw btw-stelsel internationale transacties’ alles over de nieuwe btw-regels binnen Europa.

Webshops/elektronische diensten en Brexit

Tijdens het webinar gaat Jason ook in op het huidige systeem van levering van goederen en het verlenen van diensten over de grens. Daarnaast stipt hij de belangrijkste aandachtspunten voor exploitanten van webshops en elektronische diensten aan en benoemt hij de verwachte gevolgen van de naderende Brexit.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan