Cultureel financieel gezond ondernemen

10 september 2019
Textielmuseum, Tilburg

Veel cultuurinstellingen draaien nu beter dan de afgelopen jaren. Het is verstandig om in deze positieve jaren stappen te nemen naar een goede bedrijfsstructuur en fiscale mogelijkheden te benutten. Zeker als u winst maakt; u kunt dan gekort worden op uw basissubsidie.

Daarom organiseert ABAB Accountants en Adviseurs op dinsdag 10 september 2019 het symposium Cultureel financieel gezond ondernemen voor de financieel betrokkenen van cultuurinstellingen. Tijdens dit symposium informeren wij u over het benutten van de fiscale en juridische mogelijkheden voor uw instelling met een maatschappelijk doel (conform richtlijn 640).

De sprekers

Carel Heijs, hoofd bedrijfsvoering Stichting Mommerskwartier (beste museum 2017), en Geert Siefken, relatiemanager kunst, cultuur en religie bij ABAB, heten u van harte welkom op het symposium. Vervolgens worden de volgende inhoudelijke onderwerpen op een praktische manier besproken:

  • Maria de Gruijter-Nauta, senior jurist, neemt u mee in good governance. Wat is uw rol als financieel betrokkene en welke aansprakelijkheid heeft u?
  • Mark Broekhuizen, senior belastingadviseur, vertelt over de vennootschapsbelasting.
  • Jason Vollering, senior belastingadviseur, legt u uit hoe u verstandig om kunt gaan met btw.
  • Rene Smittenberg, senior accountant Audit & Assurance, sluit af met een kritische blik op Richtlijn 640 (organisatie zonder winststreven), Richtlijn 630 (commerciële stichtingen en verenigingen) en de Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI).

Programma

Het symposium vindt plaats in het Textielmuseum, Goirkestraat 96 in Tilburg. Voor de liefhebbers is er een optionele rondleiding door het Textielmuseum. U bent dan om 13.30 uur van harte welkom. Slaat u de rondleiding liever over? Dan kunt u om 15.30 uur aansluiten voor het inhoudelijke gedeelte van het symposium. Om 17.30 uur praten we graag met u na onder het genot van een hapje en een drankje.

We zien uw aanmelding graag tegemoet! Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met mij op via 06 51 39 36 81 of Geert.Siefken@abab.nl.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan