De coronacrisis voor agrarisch ondernemers

Wat betekent het voor uw bedrijf?

Ook de land- en tuinbouwsector merkt de gevolgen van de coronacrisis. Het tekort aan personeel wordt nog nijpender. Voor de tuinbouw een grote zorg, zeker met het voorjaar voor de deur waarin zij afhankelijk zijn van seizoensarbeid uit voornamelijk Oost-Europese landen. Ook stijgen de kosten voor koel- en vriestransport doordat de logistiek tussen landen vastloopt. De vraag naar landbouwproducten valt op veel plekken in binnen- en buitenland weg. Daarnaast raakt het coronavirus de agrarisch ondernemers met een nevenactiviteit, zoals zorg of recreatie. De financiële gevolgen zijn groot; hoe groot is nog helemaal niet te overzien. 

Proactieve dienstverlening

Wij snappen dat er voor u als ondernemer in deze tijd veel op u afkomt. Op deze pagina leest u het laatste nieuws over de steunmaatregelen en tips van onze specialisten om de nadelige gevolgen van deze crisis voor uw onderneming zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast staan wij u natuurlijk ook in deze moeilijke tijd bij met advies. Ook nu mag u van ons een proactieve houding en ondersteuning bij uw bedrijfsvoering verwachten.

Wij hebben onze werkwijze aangepast. Voorlopig beperken we het aantal fysieke contacten van onze medewerkers tot een minimum. Veel van onze medewerkers werken daarom vanuit huis. Vanzelfsprekend blijven wij telefonisch en via e-mail voor u bereikbaar. Afspraken laten wij zoveel mogelijk telefonisch of via videobellen doorgaan. 

Tips en adviezen voor ondernemen tijdens de coronacrisis

Tegemoetkomingen

Personeel 

Pensioen

Vragen over ondernemen tijdens de coronacrisis? Neem contact met ons op

Heeft u dringende vragen dan kunt u ook contact opnemen met een collega van ons specialistenteam ABAB. Speciaal samengesteld om antwoord te geven op vragen van ondernemers over ondernemen tijdens de coronacrisis. 

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer 013-4647100 of vul het contactformulier in.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu