Zorg voor de juiste focus, kijk door de juiste bril!

30 januari 2019
Blog

Na ruim 44 jaar brilloos door het leven te zijn gegaan ben ik nu ook aan de beurt. Sinds een maand of drie heb ik een bril en ik doe het meteen goed: ik zit aan de varifocus. Terwijl mijn opticien me vertelde over deze bril, schoot me het idee voor dit blog te binnen!

Portretfoto van Mike Aldewereld
Geschreven door:
Mike Aldewereld Relatiemanager tuinbouw
bril

Laten we die bril eens als metafoor nemen en met verschillende brillen op naar uw onderneming kijken.

De zomerse zonnebril

Alles wat er gebeurt, lijkt wel te blinken! De zon straalt en niks kan verkeerd gaan. Het voelt heerlijk en u maakt zich geen zorgen. U bestelt nog een drankje en gaat lekker liggen op uw strandstoel.

U voelt wel aan dat hier een valkuil op de loer ligt. Hoe goed het ook lijkt te gaan, blijf alert! Houd uzelf scherp en laat u niet van de wijs brengen doordat alles blinkt. Vandaag schijnt de zon, morgen kan het weer zomaar omslaan, en dan? Van de letterlijke regen in de drup? Helaas gebeurt dit vandaag de dag nog veel te vaak. Blijf kritisch en verzamel mensen om u heen die u blijven uitdagen!

De leesbril voor de kleine lettertjes

Een leesbril wordt gebruikt om zaken van dichtbij te bekijken, duidelijk te maken. Een mooi instrument om eens goed door uw onderneming van vandaag heen te kijken. Waar staat u precies? Elk detail is zichtbaar, maar dat kan ook voor heel veel afleiding zorgen. Het nadeel van de leesbril is dat u veraf wazig ziet. Waar gaat u naartoe?

De simpele bril

Een enkelvoudige bril voor veraf. Hiermee kijkt u scherp vooruit. U heeft uw blik op de toekomst gericht en ziet deze helder voor u. U weet precies waar u naartoe wilt en via welke weg u daar moet komen. Het nadeel van deze bril is echter, dat u geen zicht heeft op waar u nu met uw bedrijf staat. Is de route die u voor ogen heeft wel begaanbaar en staat u op het juiste kruispunt vandaag?

De fantastische varifocus

Dit is een geweldig instrument dat bovenstaande brillen combineert! De glazen kleuren mee als een zonnebril en met deze glazen ziet u zowel dichtbij als veraf scherp.
Met de varifocus op uw neus heeft u zowel de scherpte voor vandaag middels het leesgedeelte als de blik in de toekomst door alleen maar naar voren te kijken met uw ogen. Met deze bril op, kunt u de juiste beslissingen gaan nemen. U weet hoe u er vandaag voor staat én welke beslissingen u moet nemen om de weg van morgen te bewandelen. En als de zon niet meer schijnt, kleuren uw glazen weer helder zodat u de situatie ziet zoals die is.
 
Ik ben absoluut geen opticien, maar toch zou ik de uitdaging met u aan willen gaan om eens te zien welke bril u nu opheeft en of ik misschien een beter passend modelletje voor u heb!

Lees hier al onze tuinbouwblogs.

Wilt u de juiste focus aanbrengen?

E-mail Mike
Portretfoto van Mike Aldewereld
Relatiemanager tuinbouw
Bel
06-51084024
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan