Zo gaat u de strijd aan met personeelstekorten in de tuinbouw

6 december 2022
Artikel

De tuinbouw kampt met grote personeelstekorten. Het is daarom essentieel dat u uw wervingsbeleid op orde heeft. Maar ook het binden van personeel aan uw organisatie wordt alleen maar belangrijker. Weten waar u uw personeelsbeleid kunt verbeteren? Vul de HR Quickscan in.

Portretfoto van Corry Verhoeven
Neem contact op met:
Corry Verhoeven HX-adviseur
Zo gaat u de strijd aan met personeelstekorten in de tuinbouw

Op zoek naar de juiste mensen

Voor tuinbouwondernemers wordt het in de huidige krappe arbeidsmarkt alsmaar lastiger personeel te vinden. En dat heeft veel invloed op uw organisatie. Uw personeel is tenslotte een van de belangrijkste succesfactoren om uw organisatiedoelstellingen te realiseren. Om te voorkomen dat u achter de feiten aanloopt, is het belangrijk dat uw werving- en selectiebeleid onderdeel wordt van uw strategische personeelsplanning én organisatiestrategie.

Wilt u weten hoe uw werving- en selectiebeleid ervoor staat? De HR Quickscan geeft u antwoord op een aantal belangrijke vragen. Bijvoorbeeld:

  • Weet u wat voor medewerkers u de komende jaren nodig heeft?
  • Heeft u moeite uw vacatures te vervullen?
  • Bent u tevreden over de kwaliteit van uw nieuwe medewerkers?

Aan de hand van deze en een aantal andere vragen en antwoorden brengen we in kaart waar u uw werving- en selectiebeleid kunt verbeteren. Ook bespreken we concrete vervolgstappen op weg naar voldoende én kwalitatief goed personeel.

Binden en boeien

Naast het op orde hebben van uw werving- en selectiebeleid is het in de huidige arbeidsmarkt van groot belang om medewerkers aan u te binden. U wilt tenslotte voorkomen dat waardevolle krachten vertrekken, omdat zij ergens anders meer mogelijkheden krijgen. Om uw personeel nog meer aan uw onderneming te binden, kunt u ze meer verantwoordelijkheid geven en ze betrekken bij uw plannen en beslissingen. Voer daarnaast regelmatig ontwikkelingsgesprekken en controleer jaarlijks of uw arbeidsvoorwaardenpakket nog concurrerend en aantrekkelijk is.

Het is maar een greep uit de mogelijkheden die helpen om uw medewerkers te binden en boeien. Wilt u weten of u voldoende doet om uw personeel vast te houden? Via de gratis HR Quickscan krijgt u inzicht in een aantal belangrijke onderwerpen. Zoals:

  • Beschikt u over een opleidingsplan?
  • Besteedt u aandacht aan gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers?
  • Voert u een actief ziekteverzuimbeleid?

Op basis van deze en een aantal andere vragen en antwoorden heeft u direct in beeld waar u verbeteringen kunt doorvoeren. Vervolgens kunt u die vertalen naar concrete vervolgstappen die u helpen om uw medewerkers nog beter aan u te binden.

Verbeterpunten personeelsbeleid in beeld met HR Quickscan

Wilt u uw personeelsbeleid verbeteren, maar weet u niet goed waar te beginnen? Vul de gratis HR Quickscan in en u weet precies hoe u ervoor staat, zowel op het gebied van in-, door- als uitstroom van uw personeel. Wat gaat goed? Waar is verbetering mogelijk? Samen bespreken we de resultaten. En op basis daarvan kunt u concreet aan de slag. Het invullen van de scan kost u maar vijf minuten. De scan zelf en het bespreken van de resultaten zijn gratis.

Meer weten?

Wilt u nu al sparren over uw personeelsbeleid? Neem contact op met Corry Verhoeven, HX-adviseur bij ABAB HX Advies, via telefoonnummer 06-51367591 of stuur Corry een e-mail.

Wilt u weten waar u uw personeelsbeleid kunt verbeteren? Neem contact met ons op!

E-mail Corry
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan