Ziek- en betermeldingen: voorkom boetes

14 mei 2021
Wet- en regelgeving

Is een van uw (ex-)werknemers ziek? Dan moet u hem ziekmelden bij UWV. Doe dit tijdig en voorkom een boete.

Portretfoto van Bart Leusink
Neem contact op met:
Bart Leusink Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
vergaderzaal

Wanneer ziek en beter melden bij UWV?

In drie gevallen doet u ziek- en betermeldingen bij UWV:

  • Is uw werknemer ziek en eindigt zijn dienstverband? Geef dan binnen zes weken na de laatste werkdag van het dienstverband van uw werknemer aan UWV door dat hij ziek is. Werd uw werknemer ziek binnen vier weken nadat hij uit dienst ging? Dan valt hij onder de nawerking van de Ziektewet. Meld hem dan binnen zes weken na de eerste ziektedag ziek bij UWV.
  • Zieke werknemers met een fictief dienstverband, zoals thuiswerkers, leerlingen, stagiairs, aannemers van werk (maar niet in een eigen bedrijf werkzaam), freelancers en provisiewerkers hebben recht op een Ziektewet-uitkering. Meld hen binnen zes weken na de eerste ziektedag ziek bij UWV.
  • Eindigt de uitzendovereenkomst als de uitzendkracht zich ziekmeldt bij het uitzendbureau? Meld de uitzendkracht dan ziek bij UWV, binnen zes weken na de eerste ziektedag.

Is de werknemer weer beter en kan hij zijn werk weer volledig hervatten? Meld hem dan binnen twee dagen beter. Is de werknemer binnen de termijn van zes weken nog niet ziekgemeld en alweer beter? Dan kunt u hem in een keer ziek- en beter melden. Doe deze meldingen altijd op tijd en voorkom een boete. Ziek- en beter melden doet u online via het werkgeversportaal van UWV.

Meer informatie?

Wilt u meer weten of het ziek- en beter melden van uw personeel of over de diensten van ABAB Salaris- en Personeelsdiensten? Neem contact op met Bart Leusink via telefoonnummer 0413-336515 of stuur Bart een mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart Leusink
Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
Bel
0413-336515
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan