‘Wij voelen ons geen nummer, maar een klant met een gezicht’

27 maart 2017
Referentie

Zorghoeve De Port in het Limburgse Kelpen-Oler is een bijzonder bedrijf; een melkveehouderij met een zorgtak. Op de zorghoeve kunnen mensen met een zorgvraag wonen. De bewoners zijn dementerende ouderen of mensen met somatische problemen. ABAB Accountants en Adviseurs ondersteunt ondernemersechtpaar Frank en Anita Coolen onder meer op het gebied van boekhouding en mestboekhouding. “De gecombineerde opgave is inmiddels zo complex dat je niet meer zelf kunt doen. Daar heb je een specialist voor nodig.”

 

In gesprek met:
Frank Coolen, zorghoeve De Port
Frank Coolen

Frank Coolen nam in 1990 de melkveehouderij van zijn ouders over. Door het melkquotum kon het bedrijf niet groeien en werd er uitgebreid met tuinbouw; prei, asperges en venkel. Frank Coolen: “Op een gegeven moment kwamen veel van deze groenten ook uit andere landen. En dus zochten we andere mogelijkheden om uit te breiden. Mijn vrouw Anita opperde het idee van een zorgboerderij. Dat leek ons wel iets en we oriënteerden ons in die richting. Vijftien jaar geleden startten we met drie cliënten op de dagbesteding. Inmiddels hebben we 27 cliënten in de 24-uurszorg en dagelijks tien tot twaalf bezoekers in de dagverzorging. 

24-uurszorg in het buitengebied

Een paar jaar geleden bouwden de ondernemers een groot, nieuw pand waar mensen kunnen wonen en de oude boerderij was al gerenoveerd voor de dagbesteding. Bewoners kunnen veel naar buiten en mogen, als ze willen, helpen in de moestuin, de dieren voeren of helpen op het melkveebedrijf. Coolen: “Ja, de koeien zijn gebleven, dat is echt mijn ding. Juist de ruimte hier vinden mensen prachtig. We hebben inmiddels 32 mensen in dienst. De veiligheid van onze bewoners is onze verantwoordelijkheid. Voor de backoffice werken we samen met zorgorganisatie Proteion.” 

Gecombineerde opgave

Frank Coolen is ongeveer zeventien jaar klant bij ABAB. “We focussen op onze toekomst en met enkel een ouderwetse boekhouder red je het niet meer. Via een particulier adviesbureau kwamen we terecht bij ABAB voor verschillende diensten.” Senior belastingadviseur Arjan Stals adviseert de ondernemer over subsidies en fiscale mogelijkheden. Relatiemanager Marco Driessen verzorgt de boekhouding en de verslagbespreking. Agrarisch bedrijfsadviseur Jeroen van Zuylen geeft technische begeleiding op het gebied van rundvee en agrarisch bedrijfsadviseur Geert-Jan van Zutven doet de mestboekhouding en de prognose. 
“Marco kent de markt en schakelt de goede mensen in. Er zit heel veel kennis bij ABAB, merken we. Geert-Jan verzorgt onze gecombineerde opgave. Ik heb dat jaren zelf gedaan, maar inmiddels is dat zo complex en veranderen de regels zo vaak dat je er gewoon een specialist voor nodig hebt. Geert-Jan is erin gespecialiseerd en als hij het doet, weet ik dat het goed is. Het is fijn dat ik er dan zelf niet meer over hoef na te denken. Hij weet precies waar de grenzen liggen en hoe je dit het slimst aanpakt.”

Passie en hart voor de zaak

Coolen constateert dat de adviseurs van ABAB steeds proactiever worden. “We moeten nu bijvoorbeeld de mestvoorraad doorgeven. Dan belt Geert-Jan zelf voor een afspraak om dit op tijd te bekijken. Dat zoek je in een adviseur: passie en hart voor de zaak. Eigenlijk wilden wij helemaal geen klant zijn van een groter kantoor, maar ABAB heeft heel slim de dienstverlening in kleine stukjes geknipt. Wij voelen ons geen nummer, maar een klant met een gezicht.”

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan