Wat te doen met die slapende dienstverbanden?

19 februari 2019
Blog

Binnen onze sectie Arbeidsrecht krijgen wij steeds vaker vragen van ondernemers hoe ze om moeten gaan met langdurig zieke werknemers. We hebben het dan over werknemers die langer dan twee jaar arbeidsongeschikt zijn. Dit onderwerp is ook geregeld in het nieuws, maar hoe zit het nu precies? 

Portretfoto van Ronald Mol
Geschreven door:
Ronald Mol Jurist arbeidsrecht
Werknemer en werkgever tekenen een arbeidscontract

Voorkomen van transitievergoeding

Vaak wordt een dienstverband slapend gemaakt om het betalen van een transitievergoeding te voorkomen. Voor een kleine ondernemer is dit namelijk een dure aangelegenheid. Vaak leidt dit wel tot grote ontevredenheid van de zieke werknemer. 

Compensatie voor de transitievergoeding

Recent publiceerde de CNV een artikel op haar website waarin wordt gestreden voor het beëindigen van de slapende dienstverbanden. Werknemers zijn steeds vaker geneigd om u als ondernemer te verzoeken het dienstverband te beëindigen en laten zich hierbij onder andere bijstaan door een vakbond. Deze ontwikkeling heeft voornamelijk te maken met de wet die minister Koolmees in juli 2018 heeft gepubliceerd. Daarin is opgenomen dat ondernemers worden gecompenseerd voor het betalen van de transitievergoeding bij langdurig arbeidsongeschikte werknemers. Het UWV moet hiervoor echter nog een regeling opstellen, waarvan vermoedelijk 1 april 2020 de ingangsdatum zal zijn. 

Elke beslissing is afhankelijk van de situatie en de voor- en nadelen. Over het algemeen raad ik werkgevers aan om een einde te maken aan de slapende dienstverbanden met werknemers die een IVA-uitkering ontvangen. Maar let op: dat betekent wel dat u de transitievergoeding eerst zelf moet betalen en pas in 2020 – zodra UWV haar regeling klaar heeft – een compensatieverzoek kan indienen. 

Heeft u binnen uw onderneming een langdurig zieke werknemer met een slapend dienstverband? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dat dienstverband te beëindigen en de voor- en nadelen hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan