Wat is een InnovatieTafel?

25 augustus 2021
Artikel

Steeds meer ondernemers in de sector Food en Agri erkennen de belangen van innovatie en samenwerken om te komen tot een duurzame en toekomstgerichte sector. Ze zijn leergierig, bereid tot experimenteren en niet bang om hun onzekerheden te delen. Als u tot deze categorie behoort, over de grenzen van uw eigen bedrijf heen wilt kijken en als u graag de dialoog aangaat met collega-ondernemers, partners en experts in de sector Food en Agri, dan nodigen wij u graag uit voor een InnovatieTafel.

Portretfoto van Ineke Couwenberg
Neem contact op met:
Ineke Couwenberg Marktmanager agro
Afbeelding InnovatieTafel in de vorm van groene wereldbol

Wat is een InnovatieTafel?

Een InnovatieTafel bestaat uit een groep van acht ondernemers in de sector Food en Agri met belangstelling voor innovatie. U komt minimaal vijf keer per jaar bij elkaar samen met twee moderators; één van ABAB en één van een andere kennispartner. In uw zorgvuldig samengestelde groep weet u zich omringd door waardige, uitdagende sparringpartners. Op de agenda staan door de leden zelf gekozen thema’s die met innovatie te maken hebben. Denk aan:

  • Verdienmodel innovatie;
  • Technologische innovatie;
  • Keteninnovatie;
  • Sociale innovatie.

InnovatieTafels in het kort

 

Tabel van de innovatietafel

 

Stabiele inkomstenstroom garanderen

Uw bedrijf kan niet zonder een financieel gezonde basis. Daarom is het belangrijk om te blijven zoeken naar nieuwe verdienmodellen om een stabiele inkomstenstroom te garanderen. Nieuwe technieken en digitalisering kunnen hierbij enorm helpen, maar ook samenwerking met partners in de keten of juist het verkorten van de keten. Uiteindelijk is innovatie voor zo’n 75% een kwestie van sociale vernieuwing. Dus: slim organiseren, goed leiderschap en continu blijven leren. Als ondernemer staat u dus ook zelf op de agenda!

Samen aan de keukentafel

De bijeenkomsten van de InnovatieTafel vinden plaats aan de keukentafel van de leden. Dilemma’s kunnen zo ter plekke in beeld worden gebracht. Bovendien is de keukentafel de plek waar het échte denkwerk in de praktijk vaak plaatsvindt. Op de agenda staan altijd drie onderwerpen: dilemma’s van de deelnemers, een innovatiethema naar keuze en een concreet project of experiment, waaraan de deelnemers samen - willen - werken. Afhankelijk van het thema schuift er ook een expert aan uit het netwerk van de leden of van de moderators.

Meer weten of meedoen?

Hebben we uw interesse gewekt en wilt u ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld u dan nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Ineke Couwenberg, marktmanager, via telefoonnummer 013-4647127 of stuur Ineke een e-mail.

Wilt u meer weten over de InnovatieTafels? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ineke
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan