Waarom een jaarcongres Forward Thinking?

12 januari 2017
Artikel

De wereld om ons heen verandert razendsnel. We bevinden ons momenteel aan de vooravond van de zogenaamde vierde industriële revolutie, Industrie 4.0. Volgens experts wordt dit de grootste verandering ooit met ingrijpende consequenties voor de arbeidsmarkt en businessmodellen. Organen en onderdelen kunnen 3D-geprint worden, robots nemen werk uit handen en mensen en machines zullen 24/7 met elkaar via het internet verbonden zijn.

Jaarcongres Forward Thinking 2016

Ondernemers hebben geen keuze. Om te kunnen overleven moeten zij mee met deze ontwikkelingen. Dat vereist visie, inzicht en een vooruitziende blik. Om inspiratie te bieden en gelegenheid te creëren om met andere ondernemers hierover van gedachten te wisselen, organiseerde ABAB Accountants en Adviseurs op 7 april 2016 het allereerste jaarcongres 'Forward Thinking'. Tijdens dit congres spraken dr. André Kuipers – astronaut en ambassadeur van de aarde – en trendwatcher Richard van Hooijdonk over het belang van onderzoek, technologische ontwikkeling en 'disruptie'.

Wij willen een sparringpartner zijn die ondernemers niet alleen helpt succesvol te worden, maar ook succesvol te blijven

Waarom een congres 'Forward Thinking'?

John Verhagen, Voorzitter Hoofddirectie ABAB Accountants en Adviseurs: "Vanuit onze rol als adviseur merken wij dat veel ondernemers in de dagelijkse praktijk te weinig stilstaan bij de langetermijnstrategie. Het gaat dan niet alleen om de financieel-gerelateerde graadmeters en bijvoorbeeld het voorsorteren op een bedrijfsoverdracht. Onze betrokkenheid gaat verder. Wij willen een sparringpartner zijn die ondernemers niet alleen helpt succesvol te worden, maar ook succesvol te blijven. Dat doen wij door regelmatig in gesprek te gaan over onder andere ontwikkelingen die impact hebben op het bestaande verdienmodel en kritische vragen te stellen met het oog op de toekomst." 
 
Het organiseren van het congres 'Forward Thinking' sluit hierbij perfect aan. We bieden ondernemers 'food for thought' op het gebied van toekomstgericht ondernemen en creëren de gelegenheid om met andere ondernemers hierover in gesprek te gaan. Op die manier willen we een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het ondernemersklimaat van de regio.

Jaarcongres Forward Thinking 2017

Het eerste jaarcongres was een groot succes. De ruim 350 bezoekers beoordeelden het evenement met een 8,2 gemiddeld en noemden het "inspirerend" een "een eye-opener". Op 30 maart 2017 organiseren we het tweede jaarcongres rondom dit thema. Zorg dat u er dit keer (weer) bij bent en meld u aan!

aanmelden evenement ABAB

Wilt u inspiratie en tips opdoen over groei, innovatie en toekomstgericht ondernemen?

Meld u aan voor het ABAB jaarcongres Forward Thinking!
Meer over het ABAB jaarcongres Forward Thinking